in

Kıyamet Gösterisi Dizisinin Başrolleri Belli Oldu: David Tennant ve Michael Sheen

David Tennant ve Michael Sheen, Kıyamet Gösterisi dizisinde Melek Aziraphale ve İblis Crowley’i oynayacak!

kiyamet gosterisi ust
- Reklam -
- Reklam -

Merhum yazar Terry Pratchett‘ın vefatından beri bu büyük ustayı onurlandırmak için ufukta bizi bekleyen 8 proje olduğunu uzun zamandan beri biliyoruz. Bunlardan biri de bir Kıyamet Gösterisi dizisiydi. Pratchett’ın ölmeden önce yazdığı ve vefatından sonra Neil Gaiman‘a teslim edilmesini istediği bir mektupta dizinin tüm haklarını Gaiman’a teslim ettiğini ve projeyle özel olarak, bizzat ilgilenmesini rica ettiğini öğrenmiştik hatırlarsanız. Ama o zamandan beri dizinin 2018’de gösterime gireceği dışında çok fazla haber alamamıştık bu projeyle ilgili. Bugüne dek…

Variety‘de yer alan habere göre dizinin başrolleri nihayet belli oldu. Üstelik rüya gibi bir seçimle! Yapılan açıklamaya göre Doctor Who dizisiyle kalbimizde özel bir yer dinen, sempatik aktör David Tenant bu kez karşımıza sefahat düşkünü iblis Crowley olarak çıkacak. Michael Sheen ise (Underworld, Passengers, Kingdom of Heaven) müşkülpesent melek Aziraphale rolünü oynayacak. BBC ve Amazon Prime’da yayınlanacak dizinin senaryosu Neil Gaiman tarafından bizzat yazılıyor ve birer saat uzunluğundaki altı bölümden oluşması planlanıyor.

Kıyamet Gösterisi ülkemizde en son İthaki Yayınları tarafından Niran Elçi çevirisyle basılmıştı ama bir süredir baskısı yok maalesef. Yine de dizi haberinin kendilerini harekete geçireceğinden emin gibiyiz. İşte son kitabın arka kapak yazısı:

- Reklam -

1655 yılında yazılmış ve şimdiye kadarki en doğru kehanet kitabı olan Cadı Agnes Çatlak’ın Dakîk ve Kat’î Kehanetleri’ne göre, cumartesi günü dünyanın sonu. Önümüzdeki Cumartesi. Akşam yemeğinden hemen önce.

İyilik ve Kötülük orduları toplanıyorlar. Her şey Büyük Plan’a uygun ilerliyor gibi. Yalnız ufak bir pürüz var. Birazcık müşkülpesent bir melek ile sefahat düşkünü bir iblis yaklaşan bu coşku dolu anın gelişini hiç de iple çekmiyorlar. Ha unutmadan, birileri Deccal’ı yanlış yere göndermişe benziyor.

- Reklam -

Her ne kadar Terry Pratchett’la ortaklaşa kaleme almış olsalar da, Kıyamet Gösterisi aynı zamanda Neil Gaiman’ın yazdığı ilk roman olma özelliğini taşıyor. Gaiman’ın daha önce televizyona uyarlanan Lucifer ve Amerikan Tanrıları gibi eserlerinin başarısı düşünüldüğünde insan Crowley ve Aziraphale’in macerasını izlemek için heyecanlanamdan edemiyor doğrusu.

Kitapla ilgili daha fazla bilgi edinmek isterseniz incelememize göz atabilirsiniz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sis tam metin ust

Stephen King’in “Sis”i Artık Tam Metin!

tirpanli adam ust

Diskdünya’nın On Birinci Cildi “Tırpanlı Adam” Raflarda