in

Meşhur “The Ray Bradbury Theater” Dizisi Tüm Bölümleriyle Youtube’da

80’lerin başından 90’ların başına kadar süren 6 sezonluk dizi The Ray Bradbury Theater’ı seyretmediyseniz ve başlık bile heyecanlandırmaya yettiyse, sizi böyle alalım.

The Ray Bradbury Theater
- Reklam -
- Reklam -

Üstad Ray Bradbury, romancılığının yanında pek çok alanda da kendini gösteren bir isimdi. Bu alanlardan birisi de, The Ray Bradbury Theater adlı 6 sezonluk televizyon dizisiydi.

Üstad’ın yazmakla kalmayıp sunuşunu da yaptığı dizi 1985 yılında HBO’da başlayıp 1992 yılına kadar sürmüş ve yayınlandığı dönemde kendine hatırı sayılır bir hayran kitlesi edinmeyi başarmıştı. Alacakaranlık Kuşağı gibi bu dizi de tekinsiz hikâyelere ev sahipliği yapan bir seriydi ve içlerinden çoğu yazarın Güneşin Altın Elmaları, Resimli Adam, Mars Yıllıkları gibi kitaplarında ve çeşitli mecralarda yayımlanan öykülerinin uyarlamasıdır.

Bununla birlikte bazı bölümlerde aslen başka öykülerde yer alan karakterlere rastlamak da mümkündür. Her hikâye yaklaşık 25 dakika sürmesi için biraz değiştirilip uzatılmıştır elbette. Ve bazı bölümlerde William Shatner (Kaptan Kirk), Drew Barrymore (E.T.), Peter O’Toole (Arabistanlı Lawrence), Jeff Goldblum (Jurassic Park) ve Lucy Lawless (Xena) gibi ünlü oyuncular da rol almıştır.

- Reklam -
- Reklam -

Boingboing.net isimli internet sitesi, geçtiğimiz günlerde işte bu dizinin tüm bölümlerinin düzgün bir sırayla Youtube’da olduğunu keşfetti. Thecloudchamber adlı bir Youtube kullanıcısı tarafından eklenen bölümlere kanal üzerinden ulaşabilir ve keyifle izleyebilirsiniz.

YouTube video

Türker Beşe

Müzmin arkeolog adayı. 4 yaşında atari oynamakla başlayan oyunculuk macerası şiddetle devam etmektedir. Okuma zevki günden güne değişmekle birlikte, tuhaf kurgu, büyülü gerçeklik ve tekinsiz korkudan aldığı keyfi hiçbir türden alamaz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

riri ironman

Iron Man’in Yeni İsmi Açıklandı!

Tüm Sırların Sahibi Kız - Öncesi

Tüm Sırların Sahibi Kız’ın Öncesini Anlatan Bir Kitap Geliyor