in

“The Mist” Dizisinin Yapımcısından Heyecan Veren Açıklamalar!

Stephen King’in “The Mist” (Sis) adlı uzun öyküsünün televizyon macerasında, yapımcı Christian Torpe hayranları heyecanlandıracak oldukça önemli bazı soruları cevapladı. Heyecan giderek yükseliyor. Bu kısa söyleşiye mutlaka göz atın!

the mist kapak
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King’in kısa hikâyesi The Mist (Sis) yazar/yönetmen Frank Darabont tarafından 10 yıl önce oldukça etkileyici bir şekilde sinemaya taşınmıştı. Şimdiyse Spike TV bu hikayeyi ilk sezonu 10 bölümden oluşacak şekilde televizyona taşımak için çalışıyor.

Yeni serinin yapımcısı Christian Torpe, Stephen King hayran sitesi Lilja’s Library ile yaptığı konuşmada dizi hakkında da konuştu. Stephen King’in ilk bölüm hakkındaki düşüncelerinden de bahsetti! Tüm konuşmayı buradan okumanız mümkün ancak biz önemli yerleri sizler için çevirdik. İşte Christian Torpe’un cevapları!

Stephen King‘in diziyle ilgili düşünceleri hakkındaki demeci:

- Reklam -

Uyanıp gelen kutunuzda Stephen King’den bir email görmenin verdiği heyecanı hiçbir kelime anlatamaz. “O”yu 12 yaşında okumak kadar heyecan verici ve korkutucu. Çok kibar bir insan ve yaptığım değişikler konusunda da inanılmaz derecede yüce gönüllü biri. Kendisi ilk bölümü okudu ve izledi. “Çok iyi” olduğunu düşünüyor. Dizinin devamı için de böyle düşünmesini umuyor ve dua ediyorum!

mist tv show spike stephen king

The Mist‘in sonu hakkında Christian Torpe‘un düşünceleri:

- Reklam -

Darabont’un çektiği filmin sonunu sevmiştim. Karanlık, ironik ve şiddetliydi. King’in yazdığı asıl sonu da beğenmiştim gerçi. Darabont’unki bir siyasi alegoriyken King hikayeyi varoluşsal bir metafor içinde tutmuştu ki bu da güzeldi. Benim için hangi sonun daha güzel olduğu önemli değil; ikisi de farklıydı ve iki versiyonun da varolması beni mutlu ediyor. Bizimkinin sonunun nereye bağlanacağını size söyleyemem tabii ki ama kitap ile filmin kesiştiği yerlerden biri olduğunu belirtebilirim.

Sis canavarlarını gösterme veya gizleme üstüne Torpe’un dedikleri ise şöyle:

İlk sezon için 1600’ü aşkın görsel efekt kullandık. Bu ÇOK FAZLA. Bu çekimlerin çoğunu sisin kendisi oluşturuyor gerçi. Duman makinesinden çıkmış gibi görünmesini istemedik, bu yüzden de ona bir hareket kattık. Sihir gibi görünmeyen, organik bir şey yapmak için çok uğraştık. Sisin içinde ne olduğuna ve ne kadarını göreceğimize gelirsek; bekleyip görmeniz gerek!

İlk sezonu bu yıl içinde göreceğiz. Stephen King hayranları için bereketli bir yıl olan 2017 heyecanla devam ediyor.

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

kan ve gul ust

Alper Canıgüz’ün Yeni Romanı “Kan ve Gül” Çok Yakında Bizlerle!

aylik oyku seckisi2

Aylık Öykü Seçkisi Özel Sayıları