in

Patrick Rothfuss ile “Myth or Monster”

Ünlü yazar Patrick Rothfuss, Myth or Monster adlı bir televizyon programıyla şimdi de şehir efsanelerinin peşinde koşuyor.

Patrick Rothfuss ile Myth or Monster
- Reklam -
- Reklam -

Kralkatili Güncesi üçlemesiyle fantastik edebiyat dünyasına adım atan ve dünya çapında hatırı sayılır bir ün yakalayan Patrick Rothfuss şimdi de Myth or Monster (Efsane mi Canavar mı?) adlı bir televizyon programına el attı. Ünlü yazarın sunucu olarak yer aldığı programda hem yerel hem de dünyaca ünlü şehir efsaneleri ve canavarlar ele alınıyor. Programda bir yandan söz konusu efsanevi varlıklar tartışılıp arkalarındaki gerçekler ortaya çıkarılmaya çalışılırken diğer yandan da bazı görgü şahitlerinden bilgi alınıyor.

Travel Channel’da cuma günleri yayınlanmaya başlanan programın ilk bölümünde 15 Kasım 1966 ile 15 Aralık 1967 tarihleri arasında Batı Virginia’nın Point Pleasant bölgesinde görüldüğü düşünülen ve filmlerde yer alıp, bir kitaba ilham kaynağı bile olan Güve Adam’ın (Moth Man) peşine düşüyor Rothfuss.

Halihazırda fantazya türündeki kitaplarıyla okurlarını mest (ama üçüncü romanını bir türlü çıkarmak bilmemesiyle de sinir) eden yazarın efsanevi canavarlara ve benzeri şeylere karşı olan ilgisi göz önünde bulundurulursa kendisinin böyle bir projede yer almasının sizleri şaşırtmadığını düşünüyorum. Gelecekte Güve Adam gibi farklı efsanelerin konu edinileceği program, bu gibi şeylere karşı ilgisi olan herkese güzel şeyler vaat edeceğe benziyor.

- Reklam -

Programın ilk bölümü 27 Ekim’de yayınlandı ve Travel Channel’ın yanı sıra Playstation Network, Hulu ve Sling üzerinden de izlenebiliyor. Bu kanallara erişiminiz yoksa hemen şuradan da ulaşabilirsiniz kendisine, ama bizden duymadınız.

- Reklam -

İlginizi çekebilir: Kralkatili Güncesi Hakkında Teoriler

Berrak Nur Özden

1997 doğumluyum. Erciyes Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde öğrenciyim. En yoğun zamanlarda bile en az haftada iki kitap bitirmeye özen gösteriyorum. Her türlü kitabı okumadan edemesem de tercihim daha çok fantastik ve bilimkurgu romanlarından yana oluyor. Yerini kimseye kaptırmayacağım göz bebeklerim; Harry Potter ile Narnia Günlükleri. Şu anda da amatör anlamda yazdığım bir kitabım var, onun üzerinde çalışıyorum. İngilizce çeviri yapıyorum ve resim de yapmayı seviyorum. Ortaokulda keşfettiğim yeteneği geliştirmeye uğraşıyor karakalem, kuru kalem ve yağlıboya gibi farklı tekniklerde çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

murat sonmez orta dunya

Murat “Durin” Sönmez Orta-Dünya’ya Dönüyor!

hicbir zamana ait olmayan adam ust

Yerli Bilimkurgu Yazarlarımızdan Olcay Şeker’den Yeni Roman