in

Söylenti: Tom Hiddleston, Üçüncü Holmes Olarak Sherlock’a Katılabilir

İpuçları gösteriyor ki Sherlock’un dördüncü sezonunda ünlü dedektifimizin ağabeğiyle tanışabiliriz.

Tom Hiddleston - sherlock holmes
- Reklam -
- Reklam -

Comic-Con biteli çok oldu ama yankıları hala devam ediyor. Bildiğiniz gibi Sherlock’un dördüncü sezonunun ilk fragmanı da Comic-Con’da yayınlanmıştı. Yapımcılar da şimdiye kadarki en karanlık sezon olacağını söyleyerek bizi iyice heyecanlandırmışlardı. Ancak elimizde tek bilgi bunlar değil.

İlk ipucumuz aşağıdaki fotoğraf. Fotoğrafta sırasıyla dizinin yaratıcısı ve yazarı olmasının yanı sıra dizide Mycroft Holmes’u de canlandıran Mark Gatiss, Mary Morstan’ı canlandıran Amanda Abbington ve sevgili Sherlock’umuz Benedict Cumberbatch, ellerinde Thatcher, Smith ve Sherrinford yazılı kağıtları tutuyorlar. Sherlock ekibi bunu daha önce de yapmıştı, yani her bir kağıdın yeni sezonun bir bölümü hakkında ipucu verdiğini biliyoruz. Fark edeceğiniz üzere bu sefer kağıtların üzerinde isimler yazılı. Bizi ilgilendirense Cumberbatch’ın gösterdiği isim: Sherrinford.

sherlock şifre

- Reklam -

Arthur Conan Doyle’un notlarında yazdığına göre yarattığı karakter için düşündüğü isimlerden birisi de Sherrinford Hope’tu. Ancak en sonunda Sherlock Holmes’ta karar kıldı ve Sherrinford rafa kaldırıldı. Ta ki 1913-1967 yılları arasında yaşayan ünlü Sherlock Holmes uzmanı William S. Baring-Gould’un yazdığı biyografiye kadar. Baring-Gould, 1962’de yayınlanan kurgusal biyografisi Sherlock Holmes of Baker Street: A Life of the World’s First Consulting Detective’te (Baker Street’in Sherlock Holmes’u: Dünyanın İlk Danışman Detektifinin Hayatı) Sherrinford Holmes’un Sherlock’un en büyük abisi olduğunu söylemekteydi. Sherlock detektiflik yaparken ve Mycroft da İngiliz hükümeti için çalışırken Sherrinford ise Holmes ailesinin çiftliğini ve topraklarını idare etmek için evde kalmıştı. Ayrıca üçüncü sezonun son bölümünde Mycroft’un üçüncü bir kardeşi ima ettiğini de hatırlıyoruz.

Gelelim ikinci ipucuna… Mark Gatiss’in Comic-Con esnasında Twitter hesabından paylaştığı bir başka fotoğraf var bu sefer. Tom Hiddleston ile beraber kameralara poz veriyor ve açıklama olarak da “blud” yazıyor. Blud kelimesi İngilizcede arkadaş için kullanılan tabirlerden birisi ama aynı zamanda kan kardeşi anlamında da kullanılabiliyor. Telaffuzu da kan anlamına gelen ‘blood’ ile aynı. Yoksa Mycroft Holmes’u oynayan Gatiss bize bir mesaj mı vermek istiyor?

Bu dedikodu internette bir süredir dolaşsa da yapımcılardan olumlu ya da olumsuz bir açıklama henüz gelmedi.

Sherlock, dördüncü sezonuyla önümüzdeki sene geri dönecek.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

George Orwell BBC Heykel

George Orwell, BBC’ye Heykeliyle Geri Dönüyor

peter pan hook

Peter Pan’in Kayıp Çocukları ile 25 Yıl Sonra