in

The Witcher Dizisinin Adresi Belli Oldu: Netflix

The Witcher serisinin televizyon dizisiyle ilgili yeni gelişmeler gün yüzüne çıktı! Andrzej Sapkowski de kadroda!

the witcher
- Reklam -
- Reklam -

The Witcher hayranları, toplanın! Size birbirinden güzel haberlerimiz var! Sitemizin uzun soluklu takipçilerinin hatırlayacağı üzere bundan iki yıl kadar önce The Witcher serisinin sinema ve televizyona uyarlanacağı müjdesini vermiştik. İlk etapta 2017 yılında bir sinema filmi düşünülüyordu. Filmin tutması hâlinde de televizyon dizisi çekilecekti. Ancak görünen o ki planlarda bazı değişiklikler olmuş.

Yayınlanan basın bildirisine göre The Witcher’ı ilk olarak Netflix‘te yayınlanacak bir televizyon dizisi olarak göreceğiz. Yapımcı koltuğunda hâlâ aynı isimler var: Tüm The Witcher oyunlarının ve Cyberpunk 2077‘nin sinematik videolarını hazırlayan Tomasz Bagiński’nin Platige Image stüdyosu ile Enginlik Serisi (The Expanse) ve Mumya (The Mummy) filmlerinin ardındaki Sean Daniel Company.

Daha da güzeli serinin yazarı Andrzej Sapkowski‘nin de senarist kadrosunda danışman yapımcı olarak yer alması! Bugüne kadar hep huysuz dedelik yapıp oyunların kaynak materyalin dışına çıktığından yakınan ünlü yazar, bu kez kendi şaheserini kendi şekillendirecek. Ve verdiği demece bakılırsa kendisi bu konuda hayli heyecanlı görünüyor:

- Reklam -

“Netflix’in hikâyelerimi kaynak materyale ve yazmak için otuz yılımı verdiğim temalara bağlı kalarak bir televizyon dizisine uyarlayacak olmasından dolayı çok heyecanlıyım.”

Kaynak materyale bağlı kalmak” sözünü yine yeni yeniden üstüne basa basa söyleyip oyunlara hafiften laf sokması gözümüzden kaçmadı elbette. Eh, huylu huyundan vazgeçmez. Biz bardağın dolu tarafına bakalım: Dizi, kitapların sadık bir uyarlaması olacak! İşte bu harika bir haber!

The Witcher serisine büyük bir sevgi duyduğu bilinen Tomasz Bagiński’nin sözleri de bunu doğrular nitelikte:

- Reklam -

“Bu kitaplarda türün örneklerinin ötesine geçen ahlaki ve entelektüel bir derinlik var. Fantastik edebiyat kisvesi altına gizlenmiş, günümüzle ve günümüzün sorunlarıyla alakalı bir hikâye bu. Bizimle, hepimizin kalbindeki canavar ve kahramanla alakalı bir öykü.”

Şimdiye dek izleyip hayran kaldığımız tüm The Witcher sinematiklerini hazırlayan isim olan Tomasz Bagiński, her sezonda en az bir bölümü kendisinin çekeceğini söylemiş, ki bu da birkaç sezon hazırlığı içinde olduklarını gösteriyor.

Henüz oyuncu bilgisi ya da yayın tarihiyle alakalı bir bilgi yok. Lâkin geçen sefer söyledikleri bilgilerden ve çoğu şeyin hâlâ değişmediğinden yola çıkarak dizinin Son Dilek kitabındaki The Witcher ve Ehvenişer öyküleriyle başlayacağını söyleyebiliriz.

Gelişmeler için takipteyiz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

dakhumn ust

Yerli Kurtadam Romanı “Dakhumn” Raflardaki Yerini Aldı

Seçkide Doksan Beşinci Ay Hıdırellez

Seçkide Doksan Beşinci Ay