in ,

Yaşlı Adamın Savaşı Film Oluyor

John Scalzi’nin dünyaca meşhur bilimkurgu romanı Yaşlı Adamın Savaşı, Netflix aracılığıyla bir televizyon filmine dönüştürülecek.

Yaşlı Adamın Savaşı Film
- Reklam -
- Reklam -

Hugo Ödüllü Amerikalı bilimkurgu yazarı John Scalzi’ye dünya çapında ün getiren, eğlenceli, heyecanlı ve bir o kadar da muzip romanı Yaşlı Adamın Savaşı, Netflix tarafından bir televizyon filmine uyarlanıyor.

Ülkemizde 2012 yılında İthaki Yayınları tarafından basılan eser, altı kitaplık bir serinin ilk cildini oluşturuyor. İlk kitap olan Yaşlı Adamın Savaşı’nda yakın bir gelecekte, insanların uzaya açıldığı ve gezegenleri kolonileştirmeye başladığı bir döneme konuk oluyoruz. 70 yaşına gelen kişilere iki seçenek sunuluyor: Ölüm ya da askerlik. Koloni Birliği’ne katılıp askere gitmeyi kabul edenlere yepyeni, hızlı ve yeşil bedenler veriliyor. Ve yeniden doğan bu insanlar galaksideki envai çeşit düşman uzaylıyla savaşarak insanoğlunu korumaya çalışıyor. Baş karakterimiz John Perry de onlardan biri ve önünde onu bekleyen upuzun bir macera var.

Deadline’da yer alan habere göre film Jon Shestack Productions ve Madhouse Entertainment tarafından çekilecek. John Scalzi de bu süreçte onlara danışmanlık edecek. Scalzi’nin kişisel blog sayfası Whatever’da belirttiğine göre filmin tutması hâlinde sonraki kitapları da izleme şansımız olabilir.

- Reklam -

Yaşlı Adamın Savaşı daha önce iki kez filme/diziye uyarlanmaya çalışılmış ama iki anlaşma da daha sonra suya düşmüştü. Bunun yanı sıra yazara 2013’te Scalzi’ye Hugo Ödülü’nü kazandıran Kırmızı Üniformalılar ve henüz dilimizde okuma fırsatı bulamadığımız Lock In adlı romanlarının dizileştirilme çalışmalarının da şu sıralar devam ettiğini hatırlatalım.

- Reklam -

Gelişmeler için takipteyiz. Kulağınız BeyinDostu’nuzda olsun.


John Scalzi’yle gerçekleştirdiğimiz özel röportaj için tıklayın.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Star Wars Knights of the Old Republic

Yeni Star Wars Üçlemesi Old Republic Hakkında Olmayacak

beyaz kum ust 1

Brandon Sanderson’ın “Beyaz Kum”u İlk Kez Türkçede