in

Söylenti: Yüzüklerin Efendisi Dizisi Yolda

Amazon ve Warner Bros, Yüzüklerin Efendisi üçlemesini televizyona uyarlamak için görüşmelere başladı.

yuzuklerin efendisi dizi
- Reklam -

1996 yılında ülke sınırlarımızdan içeri giren ve Metis Yayınları tarafından basılan Yüzüklerin Efendisi, Türk okurlar olarak fantastik edebiyatla ilk tanışmamızdı. Yıllardır bu tür eserlerin dilimize çevrilmesini bekleyenler kadar böyle bir edebiyat türüne ihtiyaç duyan kesimin de büyük ilgisini çekmişti kitaplar. Eh, bir başyapıttan da daha azı beklenemezdi. Sonrası malumunuz; Yerdeniz ve Ejderha Mızrağı Destanı‘yla devam eden ve günümüze kadar gelen, hatta Türk fantastik yazarlarının da önünü ve ufkunu açan müthiş bir yolculuk. Tıpkı yurtdışında olduğu gibi…

Yüzüklerin Efendisi, 2001’de Peter Jackson tarafından sinemaya uyarlandığında bir kez daha çığır açmış ve fantastik romanlarda okuyup hayran kaldığımız dünyalara beyazperdede de pekâlâ oldukça etkileyici bir şekilde konuk olabileceğimizi kanıtlamıştı. Bu sayede Harry Potter‘dan tutun da Game Of Thrones‘a kadar pek çok eseri gerek sinemada gerekse de televizyon ekranlarında izleyebilir olduk. Gel gelelim Hobbit‘in gereksiz yere üçlemeye dönüştürülmüş uyarlaması için aynı övgü dolu cümleleri kurmak zor. Zaten o zamandan beri de bu önemli külliyattan başka bir film ya da dizi haberi alamıyorduk.

Ancak görünüşe göre Warner Bros., Amazon ve Tolkien Derneği seriyi bir kez daha, bu kez dizi film formatında karşımıza çıkartmaya hazırlanıyor. Variety‘de yer alan bir habere göre Game Of Thrones dizisinin sona ermesiyle oluşacak boşluktan yararlanmak isteyen Warner Bros. yetkilileri uzun zamandır davalık olduğu Tolkien Derneği’ni dizi projesi için bir şekilde ikna etmeyi başarmış. Yayıncı arayışları sırasında da Amazon ön plana çıkmış.

- Reklam -

Yüksek Şatodaki Adam ve Kene gibi kaliteli dizilerle ön plana çıkan Amazon’u bu projede görmek sevindirici bir haber doğrusu. Öte yandan Yüzüklerin Efendisi karakterlerini kumar makinelerinde ve alakasız oyunlarda, asıllarına hiç de sadık kalmayacak şekilde kullanmak istediği için Tolkien Derneği’yle davalık olan Warner Bros.’u yeniden bir arada görmek ilginç doğrusu… Bu akıllara “Aslına çok sadık bir uyarlamam mı olacak acaba?” sorusunu getiriyor.

- Reklam -

Bununla birlikte şimdilik kesinleşmiş ya da imzalanmış hiçbir şey yok ve henüz resmi bir açıklama da yapılmadı. Yurttan yeni haberleri size iletmek için takipteyiz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

mosyo pain ust

Roberto Bolano’nun “Mösyö Pain” Adlı Romanı Raflarda

Fantastik Canavarlar Nelerdir Nerede Bulunurlar Kitap

“Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?” Resimli Özel Baskısıyla Türkçede