in

Açıklamalı Notlarıyla Sherlock Holmes’ün 3. Cildi Raflarda

Şimdiye dek yayımlanan en derli toplu Sherlock Holmes külliyatı, üçüncü ve son cildiyle birlikte tamamlanıyor.

aciklamali sherlock holmes 3 ust
- Reklam -
- Reklam -

Sir Arthur Conan Doylu’un ölümsüz karakteri Sherlock Holmes’ün polisiye öyküleri derli toplu bir şekilde, tüm ayrıntılarıyla birlikte okurların karşısına çıkmaya devam ediyor.

Polisiye edebiyatının en sevilen karakter ikilisini yaratan Conan Doyle’un kitapları bugüne dek Türkiye’de birçok yayınevi tarafından tekrar tekrar basıldı, basılmaya da devam ediyor. Ancak tüm bu baskıların en büyük ortak yanı bu devasa külliyatın bölük pörçük olarak, yeterince bilgilendirme olmadan, hatta bazen farklı isimlerde yayımlanmasıydı. Ancak bunların arasında öne çıkan bir tanesi var ki gerek sayfa kalitesi gerek gösterilen özen gerekse de her sayfasına yer alan ilginç notlarıyla hepsinin arasından sıyrılmayı başarmıştı: Everest Yayınları’nın 2013’te bizlerle buluşturmaya başladığı “Açıklamalı Notlarıyla Sherlock Holmes” dizisi.

Dünyanın önemli Sherlock Holmes uzmanlarından biri olarak görülen Leslie S. Klinger’ın her öykü öncesinde yapmış olduğu bilgilendirmelere ek olarak kitabın sayfaları arasında Victoria Çağı İngiltere’siyle ilgili tarihi bilgiler, 1000’den fazla not, birçok resim ve Sherlock üzerine oluşturulan önemli teoriler de bulmak mümkün.

- Reklam -

Şimdiye kadar iki cildi yayınlanan ve ardından bir süre sessizliği gömülen seri üçüncü cildiyle nihayete ermiş olacak. Doyle’un (kapakta yazıldığı şekliyle) Kızıl Soruşturma, Dörtlerin İşareti, Baskervillelerin Tazısı ve Korku Vadisi adlı öykülerini barındıran kitabın arka kapak yazısı şöyle:

aciklamali sherlock holmes 3

- Reklam -

Üç özel ciltten oluşan bu muazzam toplam, sadece polisiye meraklılarının değil, edebiyatla ilgilenen herkesin ilgiyle okuyacağı bir kaynak aynı zamanda.

Serinin dört romanını bir araya getiren bu cilt, Holmes’un dönemi ve tarihi hakkındaki açıklayıcı notlar ve koleksiyonlardan seçilen görsellerle görkemli bir toplam oluşturuyor.

Çevirisini Berrak Göçer‘in üstlendiği eser, Sherlock Holmes okurlarının kitaplıklarını süslemeye hazır.

Bahri Doğukan Şahin

1995, Erzurum. Küçük yaşlarımdan itibaren fantastik şeylere merakım vardı. Bunun önünü açan ve bugünkü ben olmamı sağlayan Pokemon, Digimon, Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi gibi serilere minnettarım. Zamanla bu ilgi bilimkurguya kaydı. Sinemaya ve sürpriz yumurtalara olan ilgim de azımsanmayacak boyutta. Şu sıralar amatör haberci ruhumu profesyonel boyuta taşımak uğruna çabalıyor, Kayıp Rıhtım ve Bilimkurgu Kulübü gibi platformlarda yazmaya devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

toz ust

Ve “Toz” Nihayet Bizlerle!

Star Trek Banner

İşte En Çok İzlenen 10 Star Trek Bölümü