in

Agatha Christie’den “Listerdale’in Gizemi” Raflardaki Yerini Aldı

Polisiye kurgunun kraliçesi Agatha Christie’nin kaleminden çıkmış on iki eşsiz öyküden oluşan Listerdale’in Gizemi Türkçeye çevrilerek okurların beğenisine sunuldu.

Agatha Christie - Listerdale'in Gizemi
- Reklam -
- Reklam -

Agatha Christie’nin 924 ile 1929 yılları arasında çeşitli dergilerde yer almış öykülerini bir araya getiren Listerdale’in Gizemi ilk kez 1934 yılında yayımlanmıştı. Kitapta boy gösteren bu hikayeler arasında oldukça ünlü olanları da var. Mesela kitabın en çarpıcı öykülerinden biri olan “Philomel Cottage” (Bülbül Yuvası) 1936’da “Love from a Stranger” adıyla tiyatrolaştırıldıktan sonra, 1937 ve 1947 yıllarında da yine aynı adla iki kere sinemaya, bir kere de televizyon dizisine uyarlanmış.

Altın Kitaplar etiketiyle raflardaki yerini alacak olan öykü kitabının tanıtım bülteni ise şu şekilde:

Agatha Christie – Listerdale’in Gizemi | Arka Kapak Tanıtımı

Heyecan verici, gizemli, aynı zamanda gerilim dolu on iki öykü… Lordun gizemli kayboluşu, trendeki tuhaf karşılaşma, garip bir cinayet soruşturması, emekli dedektifin katil avı, bir sepet vişne arasına gizlenmiş gerdanlığın sırrı, gerilim romanları yazarının cinayetten tutuklanması, tuhaf bir evlilik teklifi, Raca’nın kaybolan zümrüdü. Tüm bu öykülerin tek bir ortak noktası var: O da Agatha Christie’nin usta kalemi.

- Reklam -

“Tüm bu öyküler hiç istisnasız deneyimli ve usta bir yazarın elinden çıkmış…” -The Times Literary Supplement-

- Reklam -

Çevirisini Çiğdem Öztekin‘in yaptığı Listerdale’in Gizemi polisiye türünün ve Christie’nin hayranları tarafından keşfedilmeyi bekliyor.

Beyza Taşdelen

1996 yılının Ekim ayında İstanbul’da doğdum. Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde başladığım eğitim hayatımı Galatasaray üniversitesi Karşılaştırmalı Dilbilim bölümünde sürdürmekteyim. Fantastikle Harry Potter sayesinde tanışıp, okuma sevgisi kazanmış çocuklardanım. Aktif olarak Kayıp Rıhtım’da yer almaya ve irili ufaklı yazılar yazmaya devam ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mace Windu

Samuel L. Jackson: “Mace Windu Ölmedi!”

Çevirmenin Çemberi: Yıldız Gemisi Askerleri

Koca Bir Esin Kaynağı: Yıldız Gemisi Askerleri