in

Ödüllü Öykücü Ahmet Büke’den 2 Harika Çocuk Kitabı

Usta öykücü Ahmet Büke, “Zeyno Kitapları Dizisi” ile karşımıza birbirinden oyunbaz çocuk kitaplarıyla çıkıyor!

ahmet buke ust
- Reklam -
- Reklam -

Alnı Mavide” ve “Kumrunun Gördüğü” gibi değerli öykü kitaplarıyla tanıdığımız usta öykücü Ahmet Büke bu kez bir çocuk kitabı serisi ile okurunun karşısına çıktı. “Eyvah Babam Şiir Yazıyor!” ve “Annemle Uzayda” olmak üzere iki kitaptan meydana gelen ve Büke’nin kızı Zeynep Büke’ye adadığı Zeyno Kitapları Dizisi eylül ayının başında raflardaki yerini aldı. Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlanan serinin çizer koltuğunda ise Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi‘nden de hatırladığımız başarılı sanatçı Sedat Girgin oturuyor. Kitapların editörlüğünü ise Müren Beykan üstleniyor.

Kitapların konularına kısaca bir göz atalım:

Eyvah Babam Şiir Yazıyor!

- Reklam -

Zeyno, mutlu bir çocuktur. Annesi Sevinç, uzaybilimcidir. Babası Ahmet’se, belediyenin şikâyet masasında çalışmaktadır; ayrıca, evde de “ünlü” bir şairdir! Anne uzun bir yolculuğa çıkınca, baba kız birlikte yine çok eğlenirler. Ama babası bir gün öyle ilginç bir fikirle çıkagelir ki, Zeyno bir sürü şiir dinlemek zorunda kalır…

Annem Uzayda

- Reklam -

Zeyno’nun günleri, uzaya gidip gelen annesi Sevinç’e heyecanlanmak ve ev işlerini beceremeyen babası Ahmet’e gülmekle geçmektedir. Bir gün babası, işinden ayrıldığını, artık kâğıthelvacıda çalışacağını söyler. Kâğıthelvaların paketlerine şiirler yazıp satışı artırmayı hayal etmektedir! Annesiyse, Zeyno’nun ayaklarını yerden kesecek bir sürprizle çıkagelir!..

 annemle uzayda eyvah babam siir yaziyor

1970 doğumlu yazar daha önce Oğuz Atay Öykü Ödülü ve Sait Faik Öykü Ödülleri’ne layık görülmüştü. Henüz kitapları elimize alamadık ancak aldığımız duyumlar ve Büke’nin sosyal medya paylaşımlarından biliyoruz ki sıcacık bir seri bizleri bekliyor!

Uygar Özdemir

Sanat tarihi, Türk mitolojisi ve fantastik edebiyat meraklısı; sıklıkla okur, çizer, yazar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

yeralti demiryolu ust

Arthur C. Clarke ve Pulitzer Ödüllü “Yeraltı Demiryolu” Artık Türkçe!

blade runner anime

Blade Runner: 2049’un Öncesini Konu Alan Kısa Filmler Yayında