in

Alfa’dan Bir Jules Verne Kitabı Daha: “Begüm’ün Beş Yüz Milyonu”

Olağanüstü Yolculuklar başlığıyla yayınlanan Jules Verne külliyatının yeni üyesi raflardaki yerini aldı.

begumun bes yuz milyonu ust
- Reklam -
- Reklam -

Bildiğiniz gibi Alfa Yayınları geçen sene Jules Verne eserlerini yayınlamaya başlamıştı. Olağanüstü Yolculuklar adını verdikleri seriye büyük bir hızla devam ettiler ve Begüm’ün Beş Yüz Milyonu ile on ikinci kitaba kadar geldik.

Daha önce İthaki Yayınları tarafından da basılan bu kitapta Jules Verne bir ütopya ve bir distopyayı karşı karşıya getiriyor. Özellikle, yayınlanmasından yaklaşık 50 sene sonra kurulan Nazi Almanya’sını öngörmesiyle tanınan romanın tanıtım metni ise şöyle:

Uluslararası Sağlığı Koruma Kongresi’ne katılmak üzere Londra’da bulunan Doktor Sarrasin burada kendisine muazzam bir miras kaldığını öğrenir.begumun bes yuz milyonu Ailesi ve kendi için planlar yapmak yerine bu mirasla insanlığın yararına olacak, her türlü sağlık ve refah koşulunun sağlandığı Frans-Kent adında bir kent inşa etmeye karar verir. Fakat bu mirasta hak iddia eden bir başka kişi daha olacaktır: Profesör Schultze. O ise mirastan alacağı payla dünyanın en büyük demir işletmesi ve top üreticisi olacak bir Çelik Kent inşa etmeyi planlıyordur. Birbirine tamamen zıt fikirler temelinde inşa edilecek bu iki şehirden sadece bir tanesi kalıcı olmayı başaracaktır, ama hangisi?

- Reklam -
- Reklam -

Kitabın çevirisi İthaki baskısında olduğu gibi yine Nihan Özyıldırım’a ait. Umarım Alfa Yayınları Jules Verne yayınlamaya hız kesmeden devam eder, sonraki eseri merakla bekliyoruz. Herkese keyifli okumalar.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

kayip kitap avcilari ust

Ulysses Moore’un Yazarından Yeni Bir Seri: Kayıp Kitap Avcıları

yolda ust

Jack Kerouac’ın Ünlü Romanı “Yolda” Yeni Çevirisiyle Tekrar Raflarda