in

Anadolu Korku Öyküleri 3 Raflarda

Anadolu Korku Öyküleri uzun bir aradan sonra zengin bir yazar kadrosuyla tekrar karşımızda.

yilgayak ust
- Reklam -
- Reklam -

Yerli yazarlarımızın bir araya gelerek Anadolu’nun bağrında geçen, bizim kültürümüzden beslenen korku ve gerilim hikâyelerine imza attığı Anadolu Korku Öyküleri serisi üçüncü cildi Yılgayak ile bir kez daha bizlerle.

Daha önceki kitaplarda olduğu gibi üçüncü ciltte de yine geniş bir yazar kadrosu var karşımızda. Mehmet Berk Yaltırık, Işın Beril Tetik, Demokan Atasoy ve Galip Dursun gibi isimler yeni korku öyküleriyle seriye katkı yapmaya devam ederken Funda Özlem Şeran, Murat Başekim, Uğur Batı, Orkide Ünsür, Ali Yeniay ve Murat Baykan da onlara eşlik ediyor.

Kitabın ismi sevgili Funda Özlem Şeran’ın “Yılgayak” adlı öyküsünden geliyor. Kayıp Rıhtım ekibinden, korku ve tarih üstadı Mehmet Berk Yaltırık ise Karadeniz kültüründen esinlendiği “Cazı Nene” adlı bir korku öyküsüyle derlemedeki yerini aldı.

- Reklam -

Kitabın arka kapak yazısı şöyle:

yilgayakAnadolu Korku Öyküleri III – Yılgayak, serinin yepyeni, genç ve güçlü kalemlerle bir araya geldiği, etkileyici bir antoloji. İlk kitabın yayımlanmasının ardından geçen sürede ana fikri aynı kalsa da hem dünyada hem de ülkemizdeki korku kültürünün değişimleri bu yeni kitabın öykülerinin üretilmesinde en etkili rolü oynadı.

Anadolu topraklarına baktığımızda açıkça görünen ilk şey, dünya uluslarına – birkaç istisna dışında- nasip olmamış, binlerce yıl geriye doğru izini sürebileceğimiz medeniyet tarihimizdir. İşte bu topraklarda yoğrulmuş, köklü bir kültürel yapı ve iç içe geçmiş sosyal zenginliği barındıran bu öyküler, belki de asla açıklanamayacak kadim korkuları beraberinde getiriyor.

- Reklam -

Türk mitolojisi, Erliğin Kızları, Cemre ve Nevruz da bu kitapta, define peşinde koşup hırslarına yenilen, zeytin ağaçlarının ya da lanetli taşların gazabına uğrayanlar da. Tekinsiz kasaba ve mezraların, kimselerin dillendirmeye varmadığı karanlık sırları, hayaletler, cadı neneler ve periler dolu masalları ile aynı anda; bilinmez ve keşfedilmemiş canavarların da yuvası olmuş hikayeler bunlar.

Her öykünün Anadolu’nun bambaşka korkularına, önceden işlenmemiş yepyeni bakış açılarıyla yanaştığı, Anadolu Korku Öyküleri efsanesine kanı kaynayarak eklenmiş tüyler ürpertici bir kitap.

Bilgi Yayınevi tarafından basılan ve Candan İşcan‘ın resimlediği, 292 sayfalık “Anadolu Korku Öyküleri 3” bugün (28 Kasım) çıktı. Serinin önceki kitaplarıyla ilgili detaylı incelememize göz atmak isterseniz kendisine buradan ulaşabilirsiniz. Keyifli okumalar!

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

tbd bilimkurgu 2017

2017 TBD Bilimkurgu Öykü Yarışması’nın Sonuçları Açıklandı

oldurulmesi gereken hikaye ust

Profesör Moriarty’nin Serüvenleri İkinci Cildiyle Devam Ediyor