in

Fantastik-Bilimkurgu Serisi “Arayıcı” İlk Kitabıyla Bizlerle

Arwen Elys Dayton’un seriyle aynı ismi taşıyan, fantastik-bilimkurgu türündeki “Arayıcı” adlı genç yetişkin romanı çıktı.

arayici ust
- Reklam -
- Reklam -

Eğer fantastik-bilimkurgu türünde kaleme alınmış genç yetişkin kitaplarını seviyorsanız sizin için güzel bir haberimiz var. Arwen Elys Dayton’un Arayıcı adlı roman serisi, Pegasus Yayınları etiketiyle yayınlanmaya başlıyor. Yazarın dilimize ilk kez çevrilen, aynı zamanda seriyle de aynı adı taşıyan ilk kitabında, büyük bir onur gerektiren Arayıcılık görevinin Quin Kincaid’e miras kalmasıyla başlayan olaylara konuk oluyoruz.

Yurt dışında ilk kez 2015’te yayınlanmaya başlayan seri şimdilik üç ana ciltten ve ilk iki cilt arasında yaşananları konu alan bir yan kitaptan oluşuyor. Arayıcı’nın tanıtım bülteniyse şöyle:

arayiciZORLU BİR GÖREV.
ONURLU BİR YEMİN.
BÜYÜK BİR YALAN.
BU GECENİN DÖNÜŞÜ YOK.

- Reklam -

Quin Kincaid yemin ettiği gece, tüm hayatı boyunca eğitimini aldığı kişi olacaktır: Arayıcı. Bu ona kalan miras ve büyük bir onurdur.

Arayıcı olan Quin en yakın iki arkadaşı Şinobu ve John’la birlikte savaşacak, güçsüzleri ve haksızlığa uğrayanları koruyacaktır. Birlikte karanlık bir dünyaya ışık tutacaklardır. Üstelik can yoldaşı artık hayat arkadaşı olacaktır.

- Reklam -

Oysa hiçbir şey sandığı gibi gitmez. Arayıcılık tahmin ettiği gibi bir görev değildir. Ailesi, hatta âşık olduğu çocuk konusunda bile tahminlerinde yanılmıştır. Ve artık vazgeçmek için çok geçtir.

“Fantezi ve macera dolu sahneleriyle türleri aşan bir bilimkurgu.”
-Booklist-

“Dopdolu bir aile efsanesine güçlü bir başlangıç… Dayton akılda kalan karakterler yaratmakta sınır tanımıyor.”
-Publishers Weekly-

Bugün (17 Ekim) tarihinde çıkışını gerçekleştiren kitabın çevirmenliğini Müge Kocaman Özçelik yapıyor. Türün sevenleri tarafından okunmak için raflarda yerini aldı bile.

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ernest Hemingway - İlk Eseri

Hemingway’in İlk Eseri Bulundu

36. İstanbul Kitap Fuarı

36. İstanbul Kitap Fuarı Başlıyor