in

Astera Kâşifleri’nin İkinci Kitabı Raflarda

Levent Caşka tarafından yazılan Astera Kâşifleri’nin hikayesi serinin ikinci kitabıyla devam ediyor.

astera 2 ust
- Reklam -
- Reklam -

Levent Caşka tarafından kaleme alınan Astera Kâşifleri’nin ilk kitabı 2015 yılında çıkmıştı. Bilimkurgu tarzına sahip ilk kitapta, dev uzay gemisi Einstein’ın ekibinin, Astera’ya olan yolculuğu ve buradaki mücadelesi konu edilmişti.

Serinin ikinci kitabı olan Astera Kâşifleri 2 – Türlerin İttifakı, tıpkı ilk kitap gibi Gürer Yayınları etiketi taşıyor. İlk kitapta ekibin yaşadıklarından sonra, mücadelenin o kadar da kolay olmayacağını gören keşif ekibinde morallerin düştüğünü görüyoruz. Yaşadıkları çatışmayı çözmek için ekipten ayrılan Lera ve Uykucu’nun Ferinler ile olan ilişkilerini, Astera halkının arasına karışmalarını, ikinci kitaba adını da verdiği şekilde türlerin ittifakını görüyoruz.

Kitabın tanıtım yazısı şu şekilde:

- Reklam -

astera 2Astera Kâşifleri’nin üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. İçdünyaların keşfinin düşündükleri kadar kolay olmayacağı ortaya çıktı. Gittikleri ilk iki içdünya cehennemden farksızdı. Buna içlerinden birinin kaybı da eklenince ekibin morali hızla bozulmaya başladı. Bu da yetmezmiş gibi Lera’ya yapışan zeki parazit canlının da başka planları var. Ekip, kendilerinin ve gezegenleri Trovia’nın geleceği için Lera’dan vazgeçmek zorunda kalabilir.

Lera ve Uykucu yaşadıkları çatışmayı çözmenin çaresi olarak ekipten kaçmaya karar verdiler ve kendilerini Ferinlerin içdünyasında buldular. Bu sevimli ama tehlikeli canlılarla kötü başlayan ilişkileri sonunda onlara ve ekibe bir çıkış yolu sundu. Aralarına katılan esrarengiz bir Mateanlıyla birlikte Astera halklarının arasına karışma şansını yakaladılar. Üstelik trenleri kontrol etme becerileri onlara hiç beklemedikleri bir avantaj sağladı.

- Reklam -

Ama içdünyalar arası bir savaş yaklaşıyor. Müttefikler birbirine ihanet ediyor. İçdünyalar hiçbir uyarı vermeden yok oluyor. Ve Astera Kâşifleri ister istemez bu savaşta bir taraf seçmek zorunda kalacaklar.

Yerli bilimkurgu edebiyatın hızla geliştiği günlerde piyasaya çıkan Astera Kâşifleri 2, özellikle türe ilgili okurların ilgisini bekliyor.

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

haftanin kitabi 58 algernona cicekler

Haftanın Kitabı #58 – Algernon’a Çiçekler

burhan sonmez istanbul istanbul

Václav Havel Ödülü’nün Bu Yılki Sahibi Burhan Sönmez Oldu