in

Bilimkurgu Klasikleri’nde Sıra “Bitmeyen Savaş”ta

İthaki Bilimkurgu Klasikleri’nin sıradaki kitabı Joe Haldeman’ın bol ödüllü romanı “Bitmeyen Savaş” oldu.

bitmeyen savas ust
- Reklam -
- Reklam -

İthaki Yayınları bizleri baskısı ülkemizde bulunmayan, her biri dünyaca ünlü ve bir o kadar da okunası klasik bilimkurgu eserleriyle buluşturmaya devam ediyor. Bu kez karşımızda Joe Haldeman‘a en iyi roman dalında Hugo, Nebula ve Locus ödüllerini kazandıran Bitmeyen Savaş (The Forever War) var.

Yazılmış en iyi askeri bilimkurgulardan biri olarak görülen 1974 tarihli kitap aynı zamanda John Scalzi’nin Yaşlı Adamın Savaşı romanına da ilham kaynağı olmuştur. Bunun yanı sıra Forever Free (Bitmeyen Özgürlük) ile Forever Peace (Bitmeyen Barış) adlı iki devam romanına ve aynı evrende geçen A Seperate War (Ayrı Bir Savaş) adlı bir kısa romana sahiptir.

Kitabın arka kapak yazı şöyle:

- Reklam -

bitmeyen savasHugo En İyi Roman Ödülü

Nebula En İyi Roman Ödülü

Locus En İyi Bilimkurgu Romanı Ödülü

Damon Knight Memorial Grand Master Ödüllü Yazar

“ÖLÜMCÜL BİR HASTALIĞIN OLDUKÇA SAĞLIKLI KURBANLARIYDIK.”

- Reklam -

Joe Haldeman, yalnızca tarihin en iyi bilimkurgucularından biri değil, ayrıca bir Vietnam gazisi. Robert A. Heinlein’ın, “Okuduğum en iyi gelecek nesil savaşı tasviri olabilir,” diye tanımladığı Bitmeyen Savaş ise askeri bilimkurgunun antimilitarist mucizesi.

İnsanlığın, çökmüş yıldızlar aracılığıyla galaksinin çeşitli yerlerine anında seyahat edebildiği bir gelecekte, insanlar Tauranlar dedikleri, iletişim kuramadıkları bir uzaylı ırkla savaştadır. Dünyanın geleceği parlak gençlerinden oluşan elit saldırı takımlarından oluşan ordu, çeşitli liman gezegenlerin kontrolü için bu ırkla çatışma halindedir.

Binlerce ışık yılı uzaktaki gezegenlere yapılan seferler… Zaman genişlemesi yüzünden Dünya’da daha hızlı akan yıllar… Canlılara düşman koşullarda verilen eğitimler… Ve tüm bu şartlar yüzünden, Dünya’ya döndüklerinde ayak bastıkları gezegenlerden çok daha yabancı bir gezegenle karşılaşan askerler…

John Scalzi’nin önsözüyle

Kitapta daha önceki İthaki Yayınları baskısında yer alan Ardan Tüzünsoy çevirisi yer alıyor. Editörüyse Alican Saygı Ortanca. Şu anda ön siparişte bulunan Bitmeyen Savaş’ın okurlarla buluşma tarihiyse 24 Şubat.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

kayip mese kapak

Radyo Tiyatrosu “Kayıp Meşe” Yayın Hayatına Başladı! [Mini Röportajlı]

kedo istanbul a bir masal ust

Kedo: İstanbul’a Bir Masal Yeniden Bizlerle