in ,

Brandon Sanderson Evreni Beyaz Perdeye Geliyor!

Çağımızın en üretken yazarlarından biri olan Brandon Sanderson’ın evreni Cosmer’in film hakları için anlaşmaya varıldı.

sanderson film
- Reklam -
- Reklam -

Kurduğu fantastik evrenle kendine hatrı sayılır bir hayran kitlesi edinen ve çağımızın en üretken fantastik kurgu yazarlarından biri olan Brandon Sanderson, Cosmer adını verdiği evreninin film hakları için DMG Entertainment ile anlaşmaya vardı.

En son Iron Man serisinin üçüncü filminin arkasında olan DMG, dilimize Akılçelen Kitaplar tarafından kazandırılan Fırtınaışığı Arşivi serisinin ilk kitabı olan Kralların Yolu‘nun filmi için hazırlıklara başlamış. Saw (Testere) filmlerinin bir kısmının senaristlğini de üstlenmiş olan Patrick Melton ve Marcus Dunstan, bu filmin senaryosundan sorumlu isimler olacak. Firma aynı zamanda Sissoylu serisinin ilk kitabı olan Son İmparatorluk için de senarist arayışlarına başlamış durumda. Anlaşma aynı zamanda Sanderson tarafından yazılan grafik roman White Sand‘i ve yazarın yakında piyasaya çıkacak olan ve Cosmere’de geçen farklı serilerin arasındaki bağlantıyı daha iyi anlamamızı sağlayacak kitabı Arcanum Unbounded‘ı da içeriyor.

- Reklam -

İlk filmin yapımcı yönetmenliğini Joshua Bilmes ile birlikte üstlenen yazar Sanderson, anlaşmayla ilgili şunları söylüyor:
DMG’deki insanlar sadece yapımcı ya da finansör değil. Serinin hayranları. Onlarla tanıştığım ilk andan beri, Cosmere’e dair hedeflerimi ve vizyonumu anladıklarını biliyordum ve onlar evrenime olan bakış açılarını beyaz perdeye yansıtırken birlikte çalışacağımız için heyecanlıydım.
Sanderson’ın harika evrenini beyaz perdede ne zaman göreceğimizi bilmiyoruz ama bu durum heyecanlanmamıza engel olmuyor. Kendine has bu evrenin farklı köşelerinin perdeye yansırken fazla bozulmayacağını umuyoruz.

- Reklam -

Türker Beşe

Müzmin arkeolog adayı. 4 yaşında atari oynamakla başlayan oyunculuk macerası şiddetle devam etmektedir. Okuma zevki günden güne değişmekle birlikte, tuhaf kurgu, büyülü gerçeklik ve tekinsiz korkudan aldığı keyfi hiçbir türden alamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kara Kule Çuf Çuf Charlie Stephen King

Kara Kule’nin Çuf Çuf Charlie’si, Stephen King’in İlk Çocuk Kitabı Olarak Çıkıyor

Bayan Peregrine İnceleme

Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları: Kitapları ve Okurları Hiçe Sayan Bir Film