in

Büyük Bir Edebiyat Olayı: “Üç Yaşam” İlk Kez Türkçe

Modernist edebiyatın öncü isimlerinden Gertrude Stein’ın edebiyattaki mihenk taşı eseri “Üç Yaşam” ilk kez Türkçe!

üç yaşam ust
- Reklam -
- Reklam -

Birçok yazara ilham vermiş bir yazar: Gertrude Stein. Edebiyatın kilometre taşlarından biri sayılan bir eser: Üç Yaşam. Ve bu büyük yazarın mihenk taşı olan eseri ilk kez Türkçede!

Üç Yaşam, kült bir eser. Stein’ın resim sanatındaki kübizmi edebiyata yedirmeye çalıştığı fazlasıyla deneysel bir roman. Dahası, başta Hemingway olmak üzere pek çok görkemli edebiyatçıyı etkilemiş olan Stein, eserindeki üç yaşam öyküsüyle sanatındaki/yazımındaki yenilikçiliği gözler önüne seriyor.

Bu kült eserin tanıtım bülteni şöyle:

- Reklam -

üç yaşamAnna, Lena ve Melanctha.
Üç kadın, üç yaşam, üç öykü.

Modernist edebiyatın öncü isimlerinden Gertrude Stein, hayata tutunmaya çalışan üç kadın karakterin hikâyesini, dönemin toplumsal gelişmeleriyle harmanlayarak anlatıyor.

Gertrude Stein’ın, edebiyatın kilometre taşlarından biri olarak görülen ve birçok yazara ilham veren Üç Yaşam adlı kitabı, kültleşmiş bir ilk eser. Deneysel yazılarıyla, Kübizmin resimde gerçekleştirdiğini edebiyatta var etmek isteyen Stein’ın bu kitabı, yayımlandığı dönem büyük bir ilgiyle karşılandı ve olağanüstü bir gerçekçilik ürünü olarak nitelendirildi.

- Reklam -

Başta Hemingway olmak üzere birçok yazarı etkilemiş olan Gertrude Stein, bu üç öyküyle hayata dair parçaları değil hayatı olduğu gibi ortaya koyarken, kendi yazınına dair ipuçları barındıran, benimsediği yenilikçi eğilimleri yansıtan, sanatının izini sürebileceğimiz kusursuz bir metin sunuyor.

Bu önemli edebiyat olayına vesile olan yayınevi Delidolu Kitap‘tan başkası değil. Böyle güzel hareketleri son zamanlarda onlardan görmeye alıştığımız için artık şaşırmıyor, ama mutlulukla karşılamaya devam ediyoruz. Eserin çevirisini Gökçe Yavaş üstlenirken editör koltuğunda Şirin Etik‘i görüyoruz. Tertemiz bir okuma seyri hazırlamışlar bizlere.

Delidolu ailesinin bu kabına sığmayan, yenilikçi haberlerini dört gözle takip etmeye devam ediyoruz. Bakalım sırada bizi neler bekliyor?

Hazal Çamur

2009 yılında Kayıp Rıhtım'a elimi verdim, sonra da ruhumu kaptırdım. Bu yolun devamında çeşitli gazetelerin kitap eklerinde kitap incelemelerim, TRT Radyo 1'de canlı yayın konuğu olarak katılıp kurgu edebiyatını anlattığım 2 yayın, 5 yıldır süren Kahramanın Yol Türküsü adlı kendi edebiyat temalı radyo yayınım, kitap inceleme videoları serim Kayıp Rıhtım İnceliyor ve bir de bonus olarak Oyungezer Dergisi'nin kültür sanat sayfalarında düzenli yazarlığım oldu. Tüm bunların yanı sıra, gerçek hayatın sıkıcılığında, bir bilgisayar mühendisi olarak yaşıyorum. Ama biz ona Clark Kent kimliğim diyelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

kedi besigi ust

Kedi Beşiği: İroninin Başucu Kitabı

gececi ust

Galip Tekin’in Mirası “Gececi Dergi” Yayın Hayatına Başladı