in

Ray Bradbury’den ‘Cadılar Bayramı Ağacı’ Bizlerle!

Bradbury hayranlarına müjde! Usta yazarın fantastik gerilim romanı Cadılar Bayramı Ağacı, İthaki Yayınları etiketiyle çıktı!

cadilar bayrami agac ust
- Reklam -
- Reklam -

Fahrenheit 451 gibi distopik bir şaheserin yanı sıra Sonbahar Ülkesi ve Uğursuz Bir Şey Geliyor Bu Yana gibi korku türünde başyapıtların yazarı olan Ray Bradbury‘nin korku edebiyatına kazandırdığı bir eseri daha dilimize çevrildi. Her yazdığıyla kendini bize daha çok sevdiren Bradbury’nin bu romanı, Cadılar Bayramı gecesi kasaba yakınlarındaki perili evde toplanan sekiz erkek çocuktan birinin beklenmedik bir şekilde ortadan kaybolmasıyla başlıyor.

Onlara yardım edebilecek olan esrarengiz adamın anlattığı hikayelerle Cadılar Bayramının başka yerlerde nasıl kutlandığını da anlatan alan bu eserin arka kapak bülteni ise şu şekilde;

cadilar bayrami agaciÖzel günler için yazılmış, hem çocukların hem de yetişkinlerin okuyabileceği bazı benzersiz öyküler vardır; Charles Dickens’ın Bir Noel Şarkısı örneğin. Ya da Ray Bradbury’ninürkütücü romanı Cadılar Bayramı Ağacı.

- Reklam -

Sekiz erkek çocuğu Cadılar Bayramı gecesinde kasabanın kıyısındaki perili evde toplanmışlardı. Ancak arkadaşları Balbağı beklenmedik bir şekilde ortadan kaybolduğunda onu bulmak zorunda olduklarını biliyorlardı. Onlara yardım edebilecek tek kişi ise uzun boylu ve gizemli biri adamdı. İşte bu adamın anlatacağı geçmişe dair hikâyelerle çocuklar, uzak diyarlardaki sonbahar manzaralarında esen siyah rüzgâra binip yılın bu karanlık döneminde başka yerlerde bu bayramın nasıl kutlandığına şahit olacaklardı.

- Reklam -

Sonbahar Ülkesi ve Uğursuz Bir Şey Geliyor Bu Yana gibi korku edebiyatı başyapıtlarının yazarı Ray Bradbury’den Cadılar Bayramı ve tarihi üzerine yazılmış tüyler ürperten bir klasik.

“Cadılar Bayramı’nın ne olduğunu öğrenmek ya da tekinsiz bir maceranın parçası olmak istiyorsanız bu gizemli yolculuğa çıkın. Zira Ray Bradbury’den daha iyi bir rehber bulmazsınız.”
–Boston Globe

“Bradbury’yi okuyana kadar, bir kitabın size böyle şeyler hissettirebileceğini bilmiyordum.”
-Joe Hill-

Çevirmenliğini Ümit Kayalıoğlu‘nun, editörlüğünü ise Alican Saygı Ortanca‘nın yaptığı Cadılar Bayramı Ağacı, bugünden (27 Ekim) itibaren raflardaki yerini alıyor. Bradbury hayranlarına duyurulur!

Zeynep Hantik

Boş zamanlarında çizimler yapıp, öyküler yazan bir okurum. "Madem ki her şeyin sonu gözyaşı olacak, en azından istediğimi yapmalıyım," diyen Rothfuss'a olan sevgimin sonsuz, söylediği sözü çok fazla benimsemiş olduğumu da söylemeden geçemeyeceğim. Fantastik, bilimkurgu ve bilgisayar oyunlarına olan ilgim her geçen gün artmakta, bunlar hakkında konuşup tartışabildiğim bir yerde olduğum için son derece mutlu yaşamaktayım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ruzgarin adi ust 1

Kralkatili Güncesi Dizisiyle İlgili İlk Detaylar Belli Oldu!

kirmizi piyano ust

Josh Malerman’dan Tüyler Ürperten Yepyeni Bir Roman: “Kırmızı Piyano”