in

“H.P.Lovecraft: Delilik Dağlarının İçinde” Raflarda

W. Scott Poole’un kaleme aldığı “H.P. Lovecraft – Delilik Dağlarının İçinde” adlı biyografik çalışma, üstat Hasan Fehmi Nemli çevirisiyle artık Türkçe!

delilik daglarinin icinde ust
- Reklam -
- Reklam -

Geniş bir yayın yelpazesine sahip olan Alfa Yayınları, bu ay karşımıza biyografik bir çalışmayla çıkıyor. Üstelik sıradan birinin değil, tuhaf kurgunun babası ve Cthulhu Mitosu’nun mucidi olan H.P. Lovecraft’ın bugün bile gizem ve tartışma konusu olan hayatını konu alan bir kitapla!

W. Scott Poole’un kapsamlı bir araştırma sonucunda kaleme aldığı bu biyografik eser, yaşadığı zorlu hayatın sonucunda sinir bozuklukları sebebiyle okula devam edememiş bu ikircikli adamın dikkat çeken, ürpertici yaşamını, ölümünü ve sonrasında elde ettiği müthiş ünü anlatıyor. Yazdığı tekinsiz hikâyelerle bugüne kadar türün meraklılarını kendine hayran bırakmış olan Lovecraft’ın Poole tarafından düzenlenen biyografisinin tanıtım bülteni şu şekilde:

delilik daglarinin icinde“Scott Poole bu sürükleyici eserde H. P. Lovecraft’ın önemini gözler önüne seriyor. Daha önce hiç kimse Lovecraft hakkında böylesi bir kitap yazmadı. Poole bir yandan Lovecraft’ın hayatını ele alırken bir yandan da oyunlara, filmlere, televizyona ve çizgi romanlara uzanan serüvenini takip ediyor.

- Reklam -

‘Bu kitap insanı Lovecraftçı karanlığın derinliklerine sürüklüyor.’
–Kirkus

‘Gerçek korkuseverlerin mutlaka okuması gereken bir kitap.’
–Jonny Coffin

‘Poole Lovecraft’ın popüler kültür içerisindeki yerini etkileyici bir şekilde gösteriyor.’
–Carl Sederholm, The Age of Lovecraft’ın yazarı”

Delilik Dağlarının İçinde’yi daha önce Lovecraft’ın Toplu Eserleri’nin yanı sıra Voltaire, Edgar Allan Poe ve Mark Twain gibi isimlerin bazı eserlerini de dilimize kazandırmış olan Hasan Fehmi Nemli çevirisiyle okuma şansı yakalıyoruz.

- Reklam -

Olağandışı hayal gücüyle kurguladığı hikâyeleriyle, mitleriyle, onun dünyasına daha çok dâhil olabilmek isteyen Lovecraft hayranlarına ve koleksiyoncularına yazarın “Hayatı, Ölümü Ve Ölümünden Sonraki Olağanüstü Hayatı”na tanıklık edebilme şansını sağladığı için Alfa Yayınları’na bir teşekkürü borç biliriz.

Seray Soysal

Okumayı ve yazmayı öğrendiğimden beri bir şeyler yazıyorum. Daha çok da okuyorum. Sosyoloji okuduğum için inceleme alanım bu dünyanın insanları olsa da ilgi alanım başka dünyalar olduğu için artık MSGSÜ Felsefe Bölümü'nde yüksek lisans öğrencisiyim. Bir Bellatrix, Auri kadar olmasa da ben de pek buralardan sayılmam zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

dehliz ust

Dehliz: Bağımsız Çizgi Romanda Azimli Denemeler

avrupa romani uzerine 11 makale ust

Avrupa Romanı Üzerine On Bir Makale Çıktı