in

Diskdünya Serisi Yoluna “Kış Ustası” ile Devam Ediyor

Terry Pratchett’ın dünyaca ünlü mizahi fantastik serisi Diskdünya, Delidolu Yayınları kalitesiyle bizlerle buluşmaya devam ediyor.

kis ustasi ust
- Reklam -
- Reklam -

Delidolu’yu tutabilene aşk olsun! Adını hak etme konusunda oldukça kararlı adımlar atan bu güzide yayınevimiz Cesurlara Davet gibi sıra dışı kitapları dilimize kazandırması yetmiyormuş gibi Diskdünya romanlarını da bir bir bizlerle buluşturmayı hız kesmeden sürdürüyor.

Söz verdikleri üzere, daha önce TUDEM‘den çıkan Tiffany Sızı alt serisinin kitaplarını gözden geçirilmiş baskısı ve yenilenmiş kapaklarıyla bizlerle buluşturmaya devam ediyorlar. Sırada bu alt serinin üçüncü kitabı olan Kış Ustası var!

kis ustasiKış asla ölmez. İnsanların öldüğü gibi ölmez. Geçe kalmış kırağıda ya da bir yaz akşamındaki güz kokusunda takılıp kalır ve sıcak havalarda dağlara kaçar.

- Reklam -

Tiffany Sızı bir hata yaptı. Tek bir basit hata. Ve bu hata, dünyanın bütün dengelerini bozdu. Çünkü Kış Ustası, Tiffany’ye âşık oldu! İmkânsız bir sevdayla…

Yaz asla ölmez. Yerin içine gömülür, kışın ortasında korunaklı yerlerde tomurcuklar oluşturur, ölü yaprakların altında beyaz filizler çıkartır.

- Reklam -

Fakat bu sevda, imkânsız olduğu kadar, şey… havalı da. Zira hangi tanrı, tutup da bir insana âşık olur ve hatta onun suretinde kar taneleri yapar ki! Yine de Tiffany’nin, Kış Ustası’nı ikna etmesi şart; yoksa tün dünya ilelebet beyazlar içinde kalacak…

Tiffany Sızı serisinin üçüncü kitabı Kış Ustası, DiskDünya’nın iklimini altüst eden soğuk, ılımlı ve illâ ki komik bir macera.

Çevirisini her zamanki gibi üstat Niran Elçi’nin, editörlüğünüyse Ümit Mutlu’nun gerçekleştirdiği Kış Ustası bu haftadan itibaren tüm kitapçılardaki yerini alıyor. Şimdiden keyifli okumalar dileriz…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ursula K. Le Guin: Yazmaya Nasıl Başladım

Ursula K. Le Guin: Yazmaya Nasıl Başladım

Dune Uyarlaması yönetmen

Dune Uyarlamasının Yönetmeni Belli Oldu