in

Philip K. Dick’in “Doktor Kan Bedeli” Adlı Romanı Bizlerle

Stanley Kubrick’in Dr. Garipaşk filminden esintiler taşıyan “Dr. Kan Bedeli Ya Da Bombadan Sonra Nasıl Geçinip Gittik” adlı kara mizah soslu post-apokaliptik roman satışta.

dr kan bedeli ust
- Reklam -
- Reklam -

Daha önce bizleri bilimkurgunun büyük ustalarından Philip K. Dick‘in daha öne hiç okumadığımız kitaplarıyla buluşturan Alfa Yayınları şimdi de yazarın “Dr. Kan Bedeli Ya Da Bombadan Sonra Nasıl Geçinip Gittik” adlı post-apokaliptik eserini dilimize kazandırdı.

Philip K. Dick’in 1965 yılında kaleme aldığı kitap hem kıyamet sonrası bir dünyayı ele alıyor hem de kara mizah türüne giriyor. Eğer bir Stanley Kubrick hayranıysanız, eserin uzun ve nükteli isminden de tahmin edebileceğiniz gibi, kitap ünlü yönetmenin Dr. Garipaşk veya: Kaygılanmayı Bırakıp Bombayı Sevmeyi Nasıl Öğrendim (Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb) adlı filmiyle hafif de olsa bağlantılı. Ya da şöyle diyelim, o filmden sonra yaşananları konu alıyormuş gözüyle bakılabilir kendisine.

Yazıldığı yıl Nebula Ödülleri‘nde en iyi roman kategorisine aday olan kitap aynı zamanda Dick’in bugüne dek kaleme aldığı en ilginç karakterlerden bazılarına ev sahipliği yapıyor: Telekinetik güçleri olan, çirkin mutant Hoppy Harrington; dünyanın etrafında dönen bir uyduda kısılı kalmış DJ Walt Dangerfield; gezegenin içinde bulunduğu vahim durumun büyük ölçüde sorumlusu olan, megalomanyak fizik profesörü Dr. Bluthgeld (Almancada “Kan Bedeli” manasına geliyor) ve harabeye dönüşmüş dünyada hayatta kalmaya çalışan son derece özelliksiz iki arkadaş, Stuart McConchie ve Bonny Keller.

- Reklam -

Kitabın arka kapak yazısı şöyle:

dr kan bedeliUygarlığın sonunu getiren nükleer bombalar. Marin County’de saldırı sonrası yaşamlarını yeniden kurmaya çalışan bir grup insan. Mars’a gitmesi planlanırken Dünya yörüngesinde takılıp kalan bir adam. Olağanüstü güçleri olan bir mutant. Erkek kardeşini içinde taşıyan bir kız çocuğu. Mutasyon geçirmiş hayvanlar. Her şeyin eskisi gibi olmasını isteyen bir televizyon satıcısı.

Bunlar Dr. Kan Bedeli’nde tanışacağınız karakterlerden bazıları. Geriye arkanıza yaslanıp her zaman ki beklenmedik Philip K. Dick dünyasının keyfini çıkarmak kalıyor.

- Reklam -

Philip K. Dick bu kez bir kara komedi, ezber bozan bir kıyamet sonrası bilimkurgusuyla karşınızda.

Kemerlerinizi bağlayın.

Feyyaz Şahin‘in çevirisi ve Adnan Elmasoğlu‘nun kapak tasarımıyla bizlerle buluşan roman fiziki ve sanal kitapçılardaki yerini şimdiden aldı. Alfa Yayınları’na bilimkurguya ve Philip K. Dick kitaplarına gösterdiği özen için bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

bu bizim hikayemiz ust2

Bu Bizim Hikâyemiz: Gerilim Görünümlü Genç Yetişkin Polisiyesi

halka dunya parazit lazarus

“Halka Dünya” ve “Parazit” Televizyon Ekranlarına Geliyor