in

Bol Ödüllü Bilimkurgu Eseri “Dönüş” Ön Siparişte

İthaki Yayınları modern bilimkurgu eserlerine de el atıyor.

donus ust
- Reklam -
- Reklam -

Robert Charles Wilson, bol ödüllü bir yazar olmasının yanı sıra adını az da olsa duyduğumuz bir isim. Kendisi daha önce İthaki Yayınları‘ndan çıkan Darwinya‘nın yazarı. Darwinya ise okuyanlar tarafından büyük oranda beğenilen, ama satışları istenilen sayılara ulaşamamış bir bilimkurgu. İlginçtir, okuyanların yine büyük çoğunluğu bu eserin nasıl duyulup okunmadığına anlam veremiyor.

Şimdiyse aynı yazar Hugo Ödülü‘nü En İyi Roman dalında kazandığı, John W. Campbell En İyi Bilimkurgu Romanı ve Locus En İyi Bilimkurgu Romanı Ödülü adayları olduğu eseri Dönüş ile yine İthaki aracılığıyla bizlerle.

Dönüş, aynı isimli üçlemenin de ilk adımı. İlk kez 2006 yılında yayımlanan kitap, okurlar tarafından güzel yorumlarla karşılanmıştı. Bakalım bizler ne diyeceğiz.

- Reklam -

Eserin tanıtım metniyse şöyle:

donusHugo En İyi Roman Ödülü

Locus En İyi Bilimkurgu Romanı Ödülü Adayı

John W. Campbell en iyi bilimkurgu romanı ödülü adayı

- Reklam -

“Robert Charles Wilson eşsiz bir yazar. Dönüş de muazzam bir roman.”
-Stephen King-

“Okurun aklını alan fikirlere sahip bir bilimkurgu öyküsü anlattığı kadar insani bir hikâye de anlatması nazarımda Dönüş’le ilgili en mükemmel şeylerden biri.”
-Jo Walton-

“Wilson, nefes kesici bilimkurgu-gerilim eseri Dönüş’te dokunaklı bir aşk hikâyesini, baba-oğul çatışmasını, apokaliptik bir dünyayı ve ekolojik sorunları mükemmel bir şekilde bir araya getiriyor.”
-Publishers Weekly-

“Robert Charles Wilson yaşayan en büyük bilimkurgu yazarlarından biri. Dönüş’te de bu ifadenin doğruluğu tekrar ortaya çıkıyor. Dönüş, son zamanların en iyi bilimkurgu romanı.”

-Rocky Mountain News-

“Robert Charles Wilson ince bir zekâya sahip kışkırtıcı bir yazar. Okur, Wilson’ın hikâyeyi nereye götürdüğünü bildiğini düşünürken birden kendini tamamıyla farklı bir yerde buluyor.”
-Robin Hobb-

Robert Charles Wilson’ın, milenyum sonrası bilimkurgu edebiyatının en büyük eserlerinden biri olarak kabul edilen ödüllü eseri Dönüş ile “Dönüş Üçlemesi” başlıyor. Yıldızların kaybolduğu, gökyüzünün karardığı bir ekim gecesi, Ekim Olayı’na tanık olan üç genç: Tyler Dupree, Diane Lawton ve Jason Lawton. Tanık oldukları olay yalnızca kendi hayatlarını değil, tüm dünyanın gidişatını değiştirir. İsyanlar, intiharlar ve cinayetler hızla artış gösterirken inanç hareketleri de tıpkı dünyanın çevresindeki bariyer gibi dört bir yanı sarar. Bilim insanlarının çatısı altında toplandığı yeni bir kuruluş olan Perihelyon, Dönü’nün gezegene etkilerini çözmeye çalışırken hükümetler ve şartlar sürekli değişmekte, tüm bunların ortasında, üç gencin Dönü’nün ve hayatın kendisiyle olan mücadelesi gittikçe tuhaflaşarak sürmektedir.

İnsan ırkı, evrende yalnız olmadığının farkına acı bir biçimde varacaktır.

Burak Kara tarafından çevrilen eser şu an ön siparişte. 9 Haziran Cuma günü satışa çıkacak olan eseri büyük merakla bekliyoruz.

Hazal Çamur

2009 yılında Kayıp Rıhtım'a elimi verdim, sonra da ruhumu kaptırdım. Bu yolun devamında çeşitli gazetelerin kitap eklerinde kitap incelemelerim, TRT Radyo 1'de canlı yayın konuğu olarak katılıp kurgu edebiyatını anlattığım 2 yayın, 5 yıldır süren Kahramanın Yol Türküsü adlı kendi edebiyat temalı radyo yayınım, kitap inceleme videoları serim Kayıp Rıhtım İnceliyor ve bir de bonus olarak Oyungezer Dergisi'nin kültür sanat sayfalarında düzenli yazarlığım oldu. Tüm bunların yanı sıra, gerçek hayatın sıkıcılığında, bir bilgisayar mühendisi olarak yaşıyorum. Ama biz ona Clark Kent kimliğim diyelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Lord Voldemort'un Geçmişi Hayran Filmi - Origins of the Heir

Lord Voldemort’un Geçmişini Konu Alan Yeni Bir Hayran Filmi Geliyor!

Türkiye Hikâyelerini Anlatıyor - Nazım Hikmet

Nazım Hikmet’in Anısına Hazırlanan “Türkiye Hikâyelerini Anlatıyor” Çıktı