in

Emirhan Burak Aydın’ın İlk Kitabı “Gözlemci Olarak Buradayız” Raflarda

Çevirileriyle ve çeşitli dergilerdeki öyküleriyle tanıdığımız Emirhan Burak Aydın’ın ilk romanı Dedalus Kitap etiketiyle bizlerle buluştu.

Gözlemci Olarak Buradayız - Emirhan Burak Aydın
- Reklam -
- Reklam -

Eğer edebiyat dergilerini ve fanzinleri iyi kötü takip ediyorsanız Emirhan Burak Aydın‘ın ismini duymamış olmanız oldukça güç. Kendisinin kaleme aldığı hikayeleri şimdiye kadar Öykü Gazetesi, Notos Öykü, Marşandiz Fanzin, altKitap ve Öykü Seçkisi gibi birçok yerde okuma şansına eriştik. Geçen aylarda Dedalus Kitap‘tan yayınlanan Parçalar derlemesinde de bir öyküyle yer alıyordu. Tüm bunların yanı sıra Doctor Who: 11 Doktor 11 Öykü ve Masum İsa ve Hain Mesih kitaplarını da Aydın’ın çevirisiyle okuduk. Biz her ne kadar kendisini öyküleriyle tanıyor olsak da Emirhan Burak Aydın ilk kitabında bir romanla karşımıza çıkıyor.

Gözlemci Olarak Buradayız – Emirhan Burak Aydın | Arka Kapak Tanıtımı

Onlar sustukça okyanusun derinliklerinde yaşayan devasa bir canavarın karnı şişiyor. Denizanaları taş üstünde, sıcak güneşin gozlemci olarak buradayiz kapakaltında. Sahile kurulmuş antik bir kent. Orada da insanlar yaşıyor, balık tutuyorlardı. Artık yoklar. Yusuf. Derin. Hamza. İlayda. Bu isimlerin hepsi unutulacak. Tarih budur işte, unutulanları öğüterek kendini devam ettiren bir canavar.

Kainattaki her şeyi görebilen fakat hiçbir şeye müdahale edemeyen bir gözlemci…

- Reklam -

Nehrin akışını değiştiremeyen bir grup genç…
Bir yere varamayan ilişkiler, geleceğe dair imkânsız beklentiler, filme çekilmeyi bekleyen bir cinayet, çaresizlik, buhranlar, ihtiharlar… Emirhan Burak Aydın bu ilk romanında okuyucuyu, sonunda ışık olmayan bir tünele sokuyor.

Romanın kapağı Barış Şehri‘ye ait. Editörlük koltuğunda ise Parçalar‘ı bizlere kazandıran Baran Güzel var.

- Reklam -

Öykülerini uzun zamandır heyecanla okuduğum Emirhan Burak Aydın’ın sonunda matbu bir eserini okuyacak olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Umarım hak ettiği ilgiyi görür ve en kısa sürede öykülerini de derli toplu bir kitap halinde okuyabiliriz.

Gözlemci Olarak Buradayız‘ı kitapçılardan ve kitap satan alışveriş sitelerinden temin edebilirsiniz. Keyifli okumalar.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Aydaki İlk İnsanlar - H.G. Wells

H.G. Wells’in Unutulmaya Yüz Tutmuş “Aydaki İlk İnsanlar”ı Yeniden Türkçede

edebiyatta dogaustu korku ust

Lovecraft’ın “Edebiyatta Doğaüstü Korku” Adlı İncelemesi Raflarda