in

Enginlik Serisi’nin Dördüncü Kitabı Ufukta Göründü

James S.A. Corey imzalı Enginlik Serisi’nin (The Expanse) dördüncü cildi yakında bizlerle.

cibola yaniyor ust
- Reklam -
- Reklam -

Leviathan Uyanıyor, Caliban’ın Savaşı ve Abaddon Geçidi kitaplarıyla gönlümüzde galaktik bir yer kaplayan Enginlik Serisi (The Expanse), dördüncü cildi Cibola Yanıyor ile nihayet Türk okurların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

cibola burnGeorge R.R. Martin’in yardımcıları  Daniel Abraham ve Ty Franck‘ın James S.A. Corey mahlası altında ortaklaşa kaleme aldıkları bilimkurgu serisi bir süre önce Syfy kanalı tarafından televizyon ekranlarına aktarılmaya da başlanmıştı hatırlarsanız.

Çeviri ve editörlüğünü tıpkı önceki ciltlerde olduğu gibi Cihan Karamancı ve Ozancan Demirışık‘ın üstlendiği Cibola Yanıyor, yurt dışında 2014’te çıkmış, Nemesis Games (2015) ve Babylon’s Ashes ile birlikte yeni bir olay örgüsünü konu alan ikinci bir üçleme oluşturmuştu.

- Reklam -

Çevirinin neden bu kadar geciktiğine gelirsek… Ne  yazık ki bu güzelim seri beklenen satış rakamlarına ulaşamıyor, dolayısıyla da her sene bir cilt olarak çevrilmeye devam ediyor. Yarım bırakılmadıkları ve inatla basmaya devam ettikleri için İthaki‘ye teşekkür etmek gerek… Herkesin bu güzelim uzay operasından haberdar olmasını sağlamak, “O çok sevdiğiniz dizi var ya, işte aslında bu kitaptan uyarlama,” demek de bize düşüyor sanırım. Yapalım ki bir Dresden vakası daha yaşanmasın.

- Reklam -

Cibola Yanıyor çok büyük bir aksilik olmazsa önümüzdeki sonbahar aylarında, bir ihtimal İstanbul Kitap Fuarı’nda bizlerle olacak.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

5 Yorum

Yorum Yap
  1. 4. sezonu daha yeni bitirdim. 5 sezonun gelmesine 1 sene var ama kitapların geleceği yok. İthaki türkçesini yayınlamasını beklemek yerine ingilizce öğrenmek daha mantıklı geliyor bu gidişle geleceği yok çünkü.

  2. Seriyi ilk üç kitabın ardından bıraktım. Bu kitabın çıkmasını beklemeye koyuldum, sonuç hüsran. Bu gün ingilizce olarak okumaya başladım. Uzun lafın kısası, bu kitap çıkana kadar İngilizce öğrendim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Robert Hardy

Sihir Bakanı Cornelius Fudge Rolüyle Tanıdığımız Robert Hardy Hayatını Kaybetti

Fuat Sevimay Kapalicarsi

Kapalıçarşı: “Masal Bu ya…” Dedirten Bir Roman