in ,

Fahrenheit 451 Filmi Yolda!

HBO, üstat Ray Bradbury’nin en ünlü eseri Fahrenheit 451 için yeni bir film çekiyor. Başrolde siyahi aktör Michael B. Jordan var.

fahrenheit 451 ust
- Reklam -
- Reklam -

Yakmak bir zevkti. Böylesine akıllara kazınan, böylesine vurucu bir giriş cümlesiyle başlar Ray Bradbury’nin en ünlü şaheseri Fahrenheit 451. Üstelik bu sadece buzdağının görünen kısmıdır, çünkü onun ardından insanı âdeta kolundan tutup götüren, oldukça sürükleyici ve unutulmaz bir serüven akar gider sayfalardan.

Ray Montag’in macerasıdır bu. Distopik bir gelecekte, kitapların zararlı bir meta olarak görüldüğü bir zaman diliminde geçer. Ray “kitapları yakan” bir itfaiyecidir (fireman), onların işi artık budur çünkü. Gel gelelim kahramanımız bir şeylerin yanlış olduğundan, kitapların yakılması değil de okunması gereken şeyler olabileceğinden şüphelenmeye başlar. Sonra bir gün, görev sırasında bir kitabı kendine saklar veee… sonrası unutulmaz bir klasik.

İşte bu güzide eser yıllar sonra yeniden filme çekiliyor. Üstelik son yılların en başarılı televizyon yapımcılarından biri olan HBO (Game Of Thrones, Westworld, True Detective) tarafından.

- Reklam -

Variety‘de yayınlanan özel habere göre televizyon filmine uyarlanacak eserin başrollerinde iki ilginç isim var. Montag’in şefi Beatty’yi Man Of Steel‘de General Zod rolüyle izlediğimiz Michael Shannon canlandıracak. Asıl sürprizse Montag rolü için sihayi aktör Michael B. Jordan‘la anlaşılması…

michael b jordan michael shannon

- Reklam -

Hatırlayacağınız gibi Jordan’ı daha önce son Fantastik Dörtlü filminde aslen sarışın ve mavi gözlü olan Johnny Storm (Humantorch) rolünde izlemiştik. Geçenlerde de yeniden çekileceği söylenen Matrix filminin başrolünde yer alacağını öğrenmiştik.

Yönetmen ve senarist koltuğundaysa Ramin Bahrani ve Amir Naderi oturuyor. Dilimize yazarın hemen hemen diğer tüm kitapları gibi İthaki Yayınları tarafından çevrilen Fahrenheit 451, daha önce 1966 yılında da sinemaya uyarlanmıştı.

HBO’nun çekeceği filmin yayın tarihiyse şimdilik belirsiz. Kitaplarımıza sarılmış vaziyette beklemedeyiz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

tasradan oykuler ust 2

Usta İllüstratör Shaun Tan, Bu Defa Öyküleriyle Bizlerle: “Taşradan Öyküler”

wheel of time ust

Zaman Çarkı Dizisinin Yapımcısı Nihayet Belli Oldu!