in

Gece Nöbeti’nin Dördüncü Cildi Nihayet Bizlerle!

Sergey Lukyanenko’nun dünyaca meşhur karanlık şehir fantastiği serisi Gece Nöbeti, dördüncü cilt “Son Nöbet” ile yoluna devam ediyor.

son nobet ust
- Reklam -
- Reklam -

Nasıl ki çizgi romanda Saga gönlümüzün efendisiyse, karanlık şehir fantastiği dendi mi Kayıp Rıhtım ekibinin şampiyonu bellidir: Gece Nöbeti.

Rus yazar Sergey Lukyanenko’nun kaleminden çıkan bu seri komplonun, entrikanın, büyünün ve Rusya sokaklarında cirit atan envai çeşit fantastik yaratığın evidir. Dahası, karanlık ve aydınlık güçlerin arasında başka hiçbir yerde şahit olmadığımız, çok orijinal bir savaş yaşanır bu kitaplarda. Şöyle ki bir aydınlık varlık, mesela bir şifacı kalkıp da bir ölümlünün kanser hastalığını iyileştirirse Anlaşma’yı çiğnemiş sayılıyor ve karanlık varlıklara dengi büyüklükte bir kötülük yapma hakkı veriyor. Bunun tersi bir durumda kara büyücüler ve yardakçıları için de geçerli elbette. Bu da ortaya muazzam akıl oyunlarıyla dolu, büyük bir iştahla okunan serüvenler çıkarıyor.

Daha önce Gece Nöbeti, Gündüz Nöbeti ve Alacakaranlık Nöbeti’yle ilk üç cildini okuduğumuz ve Anton Gorodetski’nin maceralarına şahit olduğumuz serinin dördüncü kitabını uzuuuun bir zamandır bekliyorduk. Hatta artık ümidi kesmeye başlıyorduk ki Pegasus’tan müjdeli haber geldi!

- Reklam -

Dilerseniz hemen Son Nöbet’in tanıtım metnine bakalım:

son nobetYolun sonuna mı geldik? İnsanın kendisiyle ve etrafındaki dünyayla olan mücadelesi son mu buluyor?

Anton Gorodetski yeni güçlerinin henüz farkına varmışken patronu Gesar onu bir cinayet soruşturmasında İskoç Gece Nöbeti’ne yardımcı olmak üzere Edinburgh’ya gönderir. Genç bir Rus görünüşe göre bir vampir tarafından öldürülmüştür. Ama gizem bununla sınırlı kalmaz ve Anton kendini tehlikenin içinde bulur. Katilin, Gece Nöbeti’ni yakından tanıdığı anlaşılır. Anton çok geçmeden hem karanlık hem de aydınlık güçlerin komplo hazırlığında olduğunun farkına varır ve eğer müdahalede bulunmazsa kıyamet savaşı yakında kopacak demektir.

- Reklam -

“Rus votkası kadar sert… Merak uyandıran bir şehir fantazisi.”
-Publishers Weekly

“Serinin önceki kitapları kadar tatmin edici, aydınlık ve karanlığın iki kutbu arasında gidip gelen harika bir roman.”
-Telegraph

“Önceki kitaplarıyla okurda yarattığı yüksek beklentiyi hiç düşürmeden devam ediyor seri, bunun gerçekten son olmadığını ümit etmekten başka çaremiz yok.”
-SciFi Now Magazine

“Büyüleyici… Son zamanlardaki en özgün ve okunabilir doğaüstü kurgulardan biri.”
-Scotland on Sunday

“Rusya’nın soğuğundan çıkma tüyler ürperten bir gerilim romanı…” Sunday Sport

“J.K. Rowling’in Rus versiyonu… Muhteşem bir kitap… Şaşırıyor, bağımlısı oluyorsunuz… Şiddet yerine gerilim, psikolojik dram ve bir doz da espri var.”
-New York Times

“Lukyanenko okuyucusunun keyif alması için yeni fikirler sunma konusunda çok başarılı.”
-The Sydney Morning Herald

“J.K. Rowling’in Rus versiyonu…” yorumunu kaale almayın; alakası yok. Her ne kadar Harry Potter’ı da çok sevsek de bu seri çok daha yetişkin ve karanlık. İkisi farklı kulvarda anlayacağınız.

Kitabın çevirisi daha önceki kitaplarda olduğu gibi Ferda Yaraş’a ait. Ön siparişe açılan Son Nöbet, 1 Şubat tarihinde raflarda olacak. Bu seriden kendinizi mahrum bırakmayın!

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Damızlık Kızın Öyküsü - inceleme

Damızlık Kızın Öyküsü İncelemesi: Bir Meta Unsuru Olarak Kadın

kiltablet yemek

Kiltablet Fanzin’in Yemek Masası Temalı Yeni Sayısı Raflarda