in

Harika Bir Derleme Geliyor Bu Yana: Aşk ve Ölüm Şarkıları

Epsilon Yayınevi içinde Neil Gaiman, Diana Gabaldon, Jim Butcher ve Robin Hobb gibi birbirinden yetenekli yazarları barındıran, heyecan verici bir derlemeyle karşımızda!

Aşk ve Ölüm Şarkıları
- Reklam -
- Reklam -

George R.R. Martin ile Gardner Dozois ikilisinin editörlüğünü yaptığı ve birbirinden ünlü, günümüzün usta yazarları bir araya topladıkları fantastik ve bilimkurgu derlemeleri yurtdışında bayağı meşhurdur. Hatta bu derlemeler pek çok kereler Hugo ve Nebula gibi ödüllere aday bile olmuştur.

Ne mutlu ki son dönemlerde Vahşi Kartlar, Eski Venüs ve Eski Mars gibi derlemelerini okuma şansına ülkemizde de eriştik. Şimdi de sırada yurtdışında 2010 yılında basılan ve oldukça ses getiren Aşk ve Ölüm Şarkıları (Songs of Love and Death) var. Kitabın sayfalarında kimler yok ki? Fantastik edebiyatın rock yıldızı Neil Gaiman, ülkemizde Yabancı serisiyle büyük bir hayran kitlesi edinen Diana Gabaldon, Farseer Serisi’nin yazarı Robin Hobb ve daha pek çok isim!

Bu derlemenin bizim için iki önemi daha var. Birincisi uzun bir aradan sonra yeniden bir Harry Dresden macerası okuyacak olmamız elbette. Jim Butcher’ın kaleme aldığı ve Dresden Dosyaları 11’den sonraki bir zaman diliminde geçen Love Hurts (Aşk Acıtır) adlı öyküde Harry ile Murphy’nin farklı bir macerasına konuk olacağız.

- Reklam -

Derlemenin ikinci önemiyse, Jacqueline Carey’nin dünyaca ünlü tarihi/erotik fantastik serisi Kushiel’in Mirası evrenine de ilk kez bu kitapla giriş yapacak olmamız. Sizlere daha önce Bilimkurgu ve Fantastik, Grinin Elli Tonu’ndan Daha Seksi! adlı dosyamızda tanıttığımız seri, çocukken bir köle olarak satılan ve hayatını bir hayat kadını olarak idame ettiren ama aslında bir casus olan Phèdre’nin maceralarını konu alıyor. Serinin ilk kitabı olan Kushiel’s Dart (Kushiel’in Oku) ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Diyor ve sözü daha fazla uzatmadan sizleri Aşk Ve Ölüm Şarkıları’nın arka kapak yazısıyla baş başa bırakıyorum:

Fantastik, bilimkurgu ve aşk edebiyatının en ünlü on yedi yazarı, bu antolojide yepyeni talihsiz aşk öyküleriyle yazdıkları türlerin sınırlarını zorluyor. Kıyamet sonrası Amerika’da zombilerle dolu bir orman, on sekizinci yüzyıl İngiltere’sinin perilerle dolu kırsal arazileri, büyülü krallıklar ve galakside yolculuk eden uzay gemilerini okuyacağınız bu öykülerde, sihir ve kaderin güçlerine karşı çıkmak zorunda kalan âşıklarla tanışacaksınız.

- Reklam -

NEIL GAIMAN asla görmeyi ummadığı eski kız arkadaşıyla karşılaşan bir adamın tüyler ürperten öyküsüyle günümüz edebiyatının en büyük yıldızlarından biri olduğunu kanıtlıyor. DIANA GABALDON bir II. Dünya Savaşı Kraliyet Hava Kuvvetleri pilotunu taş bir çemberin içinden meşhur Yabancı serisinin zamanına gönderiyor ve evine, eşine, bebeğinin yanına dönme kararlılığının yürekleri burkan bedelini anlatıyor.

Kalbin gizemli ve büyülü diyarlarını bu inanılmaz yazarların öyküleriyle keşfedeceksiniz.

“Merak uyandıran bir konu etrafında toplanan etkileyici bir yazar ordusu… Hep daha fazlasını isteyen fantastik edebiyat okuyucuları bundan daha iyisini bulamaz…” – Fantasy Literature

Çevirisini Kübra Tekneci’nin, editörlüğünü ise Emirhan Burak Aydın’ın üstlendiği 612 sayfalık kitap şubat ayı içerisinde Epsilon Yayınevi etiketiyle bizlerle olacak. Şimdiden keyifli okumalar!

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dune Uyarlaması yönetmen

Dune Uyarlamasının Yönetmeni Belli Oldu

Outcast ust

Outcast: Sürgünlerin Dünyasında Başka Bir Sürgün’ün Hikayesi