in

Hollanda’dan Bir Çocuk Klasiği: Savaşın Son Kışı

Hollanda ve Belçika’da okullarda okutulan ödüllü kitap Savaşın Son Kışı, Mayo Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı.

savasin son kisi ust
- Reklam -

Birbirinden güzel öykü kitaplarını okuyucularla buluşturan Yüz Kitap‘ın, çocuk kitaplarını bastığı yayın Mayo Kitap‘ın yayımladığı ikinci kitap olan Savaşın Son Kışı, oldukça değerli bir çocuk klasiği. Kaleme aldığı bu eserle çocuk ve gençlik edebiyatı ödülü Gouden Griffel’i alan bol ödüllü yazar Jan Terlouw, Savaşın Son Kışı haricinde de yirmi dört çocuk kitabı yazmış.

Yazarın dilimize çevrilen ilk kitabı olma özelliği taşıyan bu eser, İkinci Dünya Savaşı sırasında Hollanda’da yaşayan Michiel’in başından geçenleri anlatıyor. 15 yaşındaki bir çocuğun Alman işgali altında yaptıklarını anlatan Terlouw‘un bu eseri, Hollanda’da ve Belçika’da okullarda okutuluyor.

Yönetmenliğini Martin Koolhaven‘ın yaptığı, 2008 yapımı olan Winter In Wartime adlı bir film uyarlaması da olan kitabına ait arka kapak yazısı ise şöyle:
15 yaşındaki Michiel’in macerası, İkinci Dünya Savaşı’nda Alman işgali altındaki Hollanda’da geçiyor. Direnişe üye bir arkadaşı Almanlarca yakalanınca yaralı bir İngiliz pilota yardım

- Reklam -

savasin son kisi  etme görevi Michiel’e kalır ve kahramanımız kendisini yavaş yavaş direniş hareketinin içinde bulur.

Kışın acımasız soğuğunda, açlık ve kıtlık yüzünden göç eden insanlar, ihanet ve ölüm gündelik hayatın parçası olmuştur. Çocukça kahramanlık hayalleri kuran Michiel de savaşın karanlık yüzüne tanık oldukça değişecek, yetişkinliğe doğru bir adım atacaktır.

- Reklam -

Hollanda’da bir çocuk klasiği kabul edilen Savaşın Son Kışı, 1973’da prestijli çocuk ve gençlik edebiyatı ödülü Gouden Griffel’e layık görülmüştür.

Kitap 2008’de yönetmen Martin Koolhaven tarafından aynı adla sinemaya da uyarlanmıştır; film Avrupa ve ABD’de milyonlarca çocuk tarafından izlenmiştir.
Çevirisini Erhan Gürer‘in yaptığı Savaşın Son Kışı‘nı tüm kitapçılarda ve internet mağazalarında rahatlıkla bulabilirsiniz.

Zeynep Hantik

Boş zamanlarında çizimler yapıp, öyküler yazan bir okurum. "Madem ki her şeyin sonu gözyaşı olacak, en azından istediğimi yapmalıyım," diyen Rothfuss'a olan sevgimin sonsuz, söylediği sözü çok fazla benimsemiş olduğumu da söylemeden geçemeyeceğim. Fantastik, bilimkurgu ve bilgisayar oyunlarına olan ilgim her geçen gün artmakta, bunlar hakkında konuşup tartışabildiğim bir yerde olduğum için son derece mutlu yaşamaktayım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

tanpınar ve tolkien

Tanpınar ve Tolkien

orhan pamuk yu hua

Çinli Yazar Yu Hua: “Orhan Pamuk Çok Zeki, Ama Büyük Yazar Değil”