in

İki Behzat Ç. Romanı Tek Ciltte Toplandı

Her Temas İz Bırakır’ın yayınlanışının 10. yılı şerefine İletişim Yayınları özel bir Behzat Ç. baskısını bizlerle buluşturuyor.

Behzat Ç. Romanı
- Reklam -

Kendisiyle tanışmamızın üzerinden henüz 10 sene geçmiş olmasına rağmen Emrah Serbes’in yarattığı Behzat Ç. karakteri Türk polisiyesinin en önemli, en tanınan isimlerinden birisi oldu. Tabi bunda 2010-2013 yılları arasında yayınlanan ve 96 bölüm süren televizyon dizisinin payı da büyük. 2006’da yayınlanan Her Temas İz Bırakır’ın ardından 2009 yılında da Son Hafriyat çıkmıştı ancak daha sonra yeni bir Behzat Ç. hikayesi okuyamadık.

Bu yıl ilk kitabın yayınlanışının 10. yıldönümü olması sebebiyle İletişim Yayınları da boş durmamış ve iki romanı tek bir ciltte birleştirip yeniden basmışlar. Tanıtım metni şu şekilde:

Her sayfada Ankara… Kızılay, Sakarya Caddesi, SSK İşhanı, Dil-Tarih, Atakule, öğrenci evleri… ve Emniyet… Cinayet Masasında “yeni müktesebata” behzatc-kapakuyum sağlayamamış, lambur lumbur, “dişli” bir başkomiser. Hayata başka türlü bakan biri, “amir”, öfkeli, yerinde duramayan… İti de uğursuzu da biliyor…

- Reklam -

Türkçe polisiye edebiyatının ve yakın dönem popüler kültürün fenomeni Behzat Ç.’nin iki ünlü romanı Her Temas İz Bırakır ve Son Hafriyat, yayımlanışının onuncu yılı vesilesiyle özel bir baskıda bir arada…

- Reklam -

Emrah Serbes’ten bir Ankara polisiyesi…

Çeşitli internet sitelerinden ön siparişi verilebilen Behzat Ç. – 10.Yıl Özel Baskısı, 11 Kasım’da raflardaki yerini alacak. Ayrıca Emrah Serbes’in son romanı Müptezeller de geçtiğimiz günlerde okurlarla buluşmuştu.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Birleşik Arap Emirlikleri Okuma Yasası

Birleşik Arap Emirlikleri, Kitap Okuma Alışkanlığı Teşviklerini “Yasalaştırıyor”!

tolkien edith bratt

Tolkien’in Hayatı Film Oluyor