in

İskandinav Mitolojisini Bu Sefer de Neil Gaiman’ın Kaleminden Okuyacağız

Halihazırda şu sıralar pek çok projesiyle gündemde olan Neil Gaiman, bu sefer de İskandinav mitolojisine el atıyor. Yeni kitabı “Norse Mithology” 7 Şubat’ta okurlarıyla buluşacak!

İskandinav Mitolojisi - Neil Gaiman
- Reklam -
- Reklam -

Mitolojiye olan ilgisini ve yatkınlığını Amerikan Tanrıları adlı kitabından da bildiğimiz Neil Gaiman yepyeni bir kitapla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Fakat bu kitapta okuyacaklarımız Gaiman’ın hayal gücünden doğmuş hikayeler değil, onun yorumuyla aktarılmış çok daha eski anlatılar olacak. Kendi Yaratılış efsanesi, tanrıları, canavarları ve daha pek çok büyüleyici detayıyla İskandinav mitolojisi bu sefer de Gaiman’ın kalemiyle hayat bulacak.

Gaiman’ın, birkaç yıldır üzerinde çalıştığını söyleyerek kendi Facebook sayfası üzerinden duyurduğu kitap, 7 Şubat 2017 tarihinde, “Norse Mithology” (İskandinav Mitolojisi) ismiyle okuyucusuna kavuşacak. Kitabın internet sitesinde yer alan tanıtım metni ve üzerindeki Mjölnir illüstrasyonuyla dikkat çeken kapağı ise şu şekilde:

“Neil Gaiman, kendi kurgularındaki fantastik alemleri yaratırken antik Nail Gaiman İskandinav Mitolojisi
mitolojilerden uzun süre ilham aldı ve almaya da devam ediyor. Şimdi, muhteşem kuzey masallarının başarılı bir yorumunu ortaya koyarak dikkatini yeniden kaynağa çeviriyor.

- Reklam -

Norse Mithology’de Gaiman, efsanevi dokuz dünyanın doğuşuyla başlayan ve tanrıların alacakaranlığı ile yeni bir zaman ve halkın yeniden doğuşu olan Ragnarok’la sonuçlanan kadim hikayeleri, roman örgüsüne oturtuyor; ilahların, cücelerin ve devlerin serüvenlerini araştırıyor.

Bilge, gözüpek ve kurnaz, yücelerin yücesi Odin’e, onun oldukça güçlü fakat tanrıların en bilgesi olmayan oğlu Thor’a ve dev kanı taşıyan, hilebaz ve alt edilemez bir manipülasyon ustası olan Loki’ye canlı bir biçimde yeniden hayat veren Gaiman, bunu mitlere sadık kalarak yapıyor. Gaiman’ın, bu oldukça eski mitlerin hayatı yeniden solumalarını sağlan usta ve nükteli kalemi, tanrıların son derece rekabetçi doğalarını, aldanmaya ve aldatmaya olan yatkınlıklarını ve hareketlerini tutkularının ateşlemesine izin vermeye olan eğilimlerini gün yüzüne çıkarıyor. “

- Reklam -

Marvel’ın Thor’u konu alan yapımları sayesinde popülerliğini iyice arttıran İskandinav mitolojisini Neil Gaiman ile yeniden keşfetmeye kendinizi hazırlayın. Kitap hakkında detaylı bir inceleme için buraya tıklayabilirsiniz.

Beyza Taşdelen

1996 yılının Ekim ayında İstanbul’da doğdum. Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde başladığım eğitim hayatımı Galatasaray üniversitesi Karşılaştırmalı Dilbilim bölümünde sürdürmekteyim. Fantastikle Harry Potter sayesinde tanışıp, okuma sevgisi kazanmış çocuklardanım. Aktif olarak Kayıp Rıhtım’da yer almaya ve irili ufaklı yazılar yazmaya devam ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ogox ust

Yerli Bilimkurgu “Ogox” Raflardaki Yerini Aldı

dogruluk cadisi ust

“Doğruluk Cadısı” Raflarda