in

İthaki Bilimkurgu Klasikleri’nde Yeni Adım: “Arcturus’a Yolculuk”

9 Eylül günü satışa çıkacak kitap, şu anda ön siparişte.

arcturus a yolculuk ust
- Reklam -
- Reklam -

19 Ağustos’ta İthaki Bilimkurgu Klasikleri‘nin 12. adımı olan “Pazartesi Cumartesiden Başlar“a kavuşmuştuk. Şimdiyse sıra 13. kitapta, yani Arcturus’a Yolculuk‘ta!

Daha önce hem Türkçede yayınlanmamış, hem de İthaki Bilimkurgu Klasikleri serisindeki ikinci Strugatski Kardeşler eseri olan Pazartesi Cumartesiden Başlar‘ın ardından, sıra geldi bir başka ilk kez çevrilen kitaba. Üstelik ta 1920’de yazılmış bir klasikten bahsediyoruz. Son olarak, Türkçe baskısının Harold Bloom’un sunuşu, Alan Moore’un önsözü ve John Clute’un sonsözüyle geldiğini de eklemiş olalım.

İskoç bir yazar olan Lindsey‘nin en meşhur eseri Arcturus’a Yolculuk‘tur. Oysa kitap ilk yayınlandığında 600’den az satmıştır. Dahası, C. S. Lewis‘in Kozmik Üçleme‘sinin ilk adımı olan Sessiz Gezegenin Dışında‘ya da esin kaynağı olmuştur.

- Reklam -

Acturus’a Yolculuk, J.R.R. Tolkien, C.S.Lewis ve Michael Moorcock gibi fantazya üstatlarından övgü almış bir eser olarak hem merakımızı kamçılıyor, hem de şaşırtıyor. Bir bilimkurgu klasiği olarak bu büyük çoğunlukla fantazya alanında bilinen ustaların övgüleriyle adeta onu okumak farz oluyor.

Kitabın adında geçen Arcturus, göğün üçüncü en parlak yıldızıdır. Çoban takımyıldızının alfa yıldızı olan bu yıldız, bir turuncu devdir. Dev derken abartı yapmıyoruz, çünkü çapı Güneş’in 20 katı olarak kayıtlara geçmiştir.

Peki gelelim kitaba. Arcturus’a Yolculuk boyunca bizi bekleyenler neler? Bakın tanıtım metni bunu nasıl anlatıyor:

arcturus-a-yolculuk“Arcturus’a Yolculuk’u büyük bir heyecanla okudum.”
–J.R.R. Tolkien

“Arcturus’a Yolculuk yıkıcı, dayanılmaz ve karşı konulmaz bir eser.”
–C.S. Lewis

“Tutku ve vahşetle döşenmiş, gizem dolu bir kitap.”
–Philip Pullman

“İngilizce yazılmış çok az roman Arcturus’a Yolculuk gibi sıradışı ve etkileyici olmayı başarmıştır.”
–Michael Moorcock

“Özgür Olabilmek İçin İnsanın Kendine Ait Bir Evreni Olmalıdır.”

- Reklam -

J.R.R. Tolkien, C.S. Lewis, Alan Moore ve Michael Moorcock gibi 20. yüzyıl spekülatif kurgusunun en büyük isimlerini büyüsü altına alan Arcturus’a Yolculuk, her gizemli hikaye gibi, bir toplantıyla başlar. Ardından her arayış hikâyesinde olduğu gibi, kahramanımız uzun ve zorlu bir yolculuğa çıkar. Yine de Arcturus’a Yolculuk’ta karşılaşacağınız bu akıl almaz anlatıyı başka hiçbir kitapta bulamazsınız.

Arcturus’a Yolculuk’u okurken kendinizi, iyi ile kötü çatışmasının donma noktasında, evrenin anlamı için verilen savaşın en kızgın anında bulacaksınız. Arcturus’a Yolculuk tanımlanmaya direnen bir kitap. Birinci elden tecrübe edip acı eşiğinizi güçlendirmeniz şiddetle tavsiye olunur.

Arcturus’a Yolculuk, hayaller dünyasında bir benlik arayışı.

İthaki Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alacak kitap şu an ön siparişte ve kitapçılara geliş tarihiyse 9 Eylül olarak görülüyor. Çevirmen koltuğunda Çağlar Öz‘ü, editör rolündeyse Emre Aygün‘ü görmekteyiz. Çıksa da bir an önce okusak!

Hazal Çamur

2009 yılında Kayıp Rıhtım'a elimi verdim, sonra da ruhumu kaptırdım. Bu yolun devamında çeşitli gazetelerin kitap eklerinde kitap incelemelerim, TRT Radyo 1'de canlı yayın konuğu olarak katılıp kurgu edebiyatını anlattığım 2 yayın, 5 yıldır süren Kahramanın Yol Türküsü adlı kendi edebiyat temalı radyo yayınım, kitap inceleme videoları serim Kayıp Rıhtım İnceliyor ve bir de bonus olarak Oyungezer Dergisi'nin kültür sanat sayfalarında düzenli yazarlığım oldu. Tüm bunların yanı sıra, gerçek hayatın sıkıcılığında, bir bilgisayar mühendisi olarak yaşıyorum. Ama biz ona Clark Kent kimliğim diyelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

injustice 3 1 ust1

Sonunda! Injustice 3. Yıl, 1. Cilt Raflardaki Yerini Aldı

jeremy davies

American Tanrıları Dizisinde İsa Peygamber de Olacak