in ,

J.J. Abrams’tan Bir Lovecraft Dizisi Geliyor!

J.J. Abrams, geçen yılın en iyi korku romanlarından Lovecraft Country’yi televizyon ekranlarına taşımak için kolları sıvadı.

lovevraft country ust
- Reklam -
- Reklam -

Ödüllü yazar Matt Ruff‘ın geçen sene oldukça ilgi gören ve 2016’nın en iyi korku kitaplarından biri olarak gösterilen Lovecraft Country adlı eseri HBO kanalı tarafından televizyona uyarlanıyor.

lovevraft countryKitabımız 1954 yılında, ırkçılığın had safhada olduğu dönemlerde geçiyor. Siyahi baş karakterimiz Atticus Turner, babası Montrose gizemli bir şekilde ortadan kaybolması üzerine amcası George ve çocukluk arkadaşı Letitia ile birlikte soluğu New England’ta alıyor. Araştırmalarının sonucunda Atticus atalarına ait olduğunu öğrendiği bir malikâneye denk geliyorlar. İçerideyse sadece babasını bulmakla kalmıyor, aynı zamanda Kadim Şafak adlı gizli bir tarikatı ve bu dünyaya ait olmaması gereken türlü türlü dehşeti de keşfediyorlar.

Birbirine bağlanan kısa hikâyelerden oluşan kitap hem Lovecraft evreninin insanı dehşete düşüren olgularını hem de ırkçılığı konu alarak bazen en büyük kötünün insanoğlunun ta kendisi olduğunu konu alıyor.

- Reklam -
- Reklam -

HBO’da yayınlanacak dizinin yapımcılığını J.J. Abrams ve Jordan Peele üstleniyor. Senaryo ise Misha Green‘e ait. Dizinin yayınlanma tarihi ve oyuncu kadrosuysa henüz belli değil.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Seçkide Doksan Beşinci Ay Hıdırellez

Seçkide Doksan Beşinci Ay

Star Trek Discovery

Yeni Uzay Yolu Dizisinden İlk Fragman