in

Ödüllü Korku Romanı “Karanlık Ada” Artık Türkçe

Son yıllarda adından en çok söz ettiren ödüllü korku yazarı Nick Cutter’ın “Karanlık Ada” adlı romanı İthaki Yayınları aracılığıyla raflardaki yerini aldı.

karanlik ada ust
- Reklam -
- Reklam -

1976 doğumlu Craig Davidson’ın Nick Cutter mahlası altında yazdığı ve 2015’te James Herbert En İyi Roman Ödülü’nü kazanma başarısı göstererek tüm dikkatleri üzerine toplayan Karanlık Ada (The Troop) İthaki Yayınları aracılığıyla dilimize kazandırıldı.

Yazarın ilk kitabı olma özelliğini taşışan roman konusu ve ödülleri kadar, alanında kendini kanıtlamış yazarların övgü dolu yorumlarıyla da okurların merakını arttırıyor. Sineklerin Tanrısı ve 28 Gün Sonra’nın bir araya geldiği bu gerilim dolu romanda Nick Cutter, okurları ormanın derinliklerinde hiç unutamayacakları, dehşet dolu bir gezintiye çıkarıyor.

Kitabın tanıtım bültenine bakacak olursak;
karanlik adaİşe yarar bir diyet hapının dünyayı ne ölçüde değiştireceğini hayal edin. Eğer kilo vermek bir şeker çözeltisinin yapabileceği kadar basit olsaydı ne olurdu? Bunun günlük hayatı nasıl da çarpıcı bir şekilde değiştireceğini bir düşünün. Bu, gerçekten devrim niteliğinde olurdu. Ve elbette bazı insanları da oldukça zengin ederdi…

- Reklam -

Doktor Clive Edgerton’ın ilgilendiği ise para değil bilimdi. İnsan taşıyıcılarda kullanılacak bir hidatid üzerinde çalışıyordu. Bir hapla insan sistemine yerleşen ve kirli işini bitirdikten sonra diğerine geçen bir bağırsak solucanı çığır açıcıydı. Peki bu hap başka nelere yol açardı…

İzcibaşı Tim Riggs ve onun izci birliği, Kanada’nın ıssız bir adasında üç gün sürecek bir kamptaydı. Korkutucu zayıflıkta ve rahatsız edici solgunluktaki davetsiz bir misafir kulübelerine çıkageldiğinde işlerin dehşet verici bir hal alacağından habersizlerdi. Kamptakiler, hayatta kalmak ve evlerine dönmek için amansız bir mücadele vermek zorunda kalacaklardı.

- Reklam -

Karanlık Ada’yı okurken ödüm patladı ve elimden bırakamadım. Korku dediğin işte böyle yazılır.”
–Stephen King

Karanlık Ada, elinizden bırakamayacağınız, mükemmel ve hayli rahatsız edici bir roman. Şiddetle önerilir.”
–Jonathan Maberry

Karanlık Ada’da Nick Cutter korku türüne yeni bir soluk getiriyor. Mükemmel bir roman.”
–Mira Grant
James Herbert’ın kızı 2015’teki ödül töreninde bu kitabı “İnsanoğlunun kötülüğünün doğanın doyumsuz güçleriyle birleştiği ve bir grup çocuğu, bir izci ekibini felakete sürüklediği bir roman. Babam olsa sandalyesinde otururken bunu kıkırdayarak okurdu; hayranlarının da seveceğine eminim. Daha iyi ne olabilir ki? sözleriyle nitelendirmişti.

Dilimize Burak Eren tarafından çevrilen Karanlık Ada, İthaki Yayınları aracılığıyla raflardaki yerini aldı. Türün meraklılarına duyurulur.

Seren Şapcılar

3 Nisan 1995 tarihinde İzmir’de doğdum. Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım öğrencisiyim. Yaklaşık iki yıldır yurtdışına el işi ürünler satmaktayım. Fantastiğe olan ilgim, çocukluğumu izlemekle geçirdiğim Jurassic Park serisine olan hayranlığım ve dinozorlara olan yoğun sevgim ile başladı. Bunu fantastik seri kitaplar takip etti ve kendim de birkaç deneme yazmakla uğraştım. Anime dünyasına girişim yoğun tavsiyeler üzerine Fullmetal Alchemist ile başladı ve ardından neredeyse tüm türlerden bolca anime izledim. İleride oyun, oyuncak tasarımı alanında çalışmak istiyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

izmir edebiyat festivali

2017 İzmir Edebiyat Festivali Başlıyor

kalp ve beyin ust

Pegasus Yayınları, Webcomic Efsanelerine “Kalp ve Beyin” İle Devam Ediyor!