in

Karanlık Cevher Serisi’nin Yazarı Philip Pullman Yeni Bir Üçlemeyi Müjdeledi!

Philip Pullman unutulmaz kahramanı Lyra’nın bebekliğinden yetişkinliğine uzanan olayları konu alan yeni bir üçlemeyle okurlarına geri dönüyor.

karanlik cevher ust
- Reklam -
- Reklam -

Kırk dile çevrilen, 17.5 milyondan fazla satan ve bir dönemin en çok rağbet gören fantastik eserlerinden olan Karanlık Cevher Serisi‘nin yazarı Philip Pullman yeni bir üçlemeyle sahalara geri döneceğini açıkladı. Serinin ilk kitabı  The Book Of Dust (Toz Kitabı) ise 19 Ekim’de okurlarıyla buluşacak. Bu sevindirici haber sonrasında yeni kitapların orijinal seriyle nasıl bir bağlantısı olacağı sorusu kafaları meşgul etse de Pullman gecikmeden bu konuyu da açıklığa kavuşturdu. Yazarın söylediklerine göre üçleme orijinal serinin yalnızca  öncesini veya devamını değil, ikisini birden konu alacak.

Pullman’ın böyle bir olay örgüsü seçmesinin nedeni ise Karanlık Cevher Serisi‘nin ana kahramanı Lyra‘yı daha geniş bir çerçevede ele alabilmek. Kendi açıklamasıyla “karakterimiz bebekken başlayan ve büyüdüğünde sona eren” bir hikaye yaratan yazar, yeni üçlemesinin kurgusunu Kuzey Işıkları‘nın öncesinden Kehribar Dürbün‘ün sonrasına uzanan bir zaman çizgisi üzerine inşa ediyor.

Bunun yanı sıra Pullman’ın bir diğer sürprizi de bu seriye bir tane daha ana karakter eklemek. Hatta başarılı yazar okurlarına, Lyra’nın daha önceki maceralarında karşılaştığımız sıradan bir çocuk olan bu karakteri bulmaya çalışmalarını bile tavsiye ederek Lyra’nın gelişiminde önemli bir rol oynayan yeni bir kahramanı ön plana çıkarıyor.

- Reklam -

Karakterler bir yana, yazarın dediğine göre ilk kitapta Lyra’nın maceralarına eşlik edecek ana tema “spekülasyon ve sorgulamaları bastırmak isteyen despot ve totaliter bir organizasyonla, düşünce ve ifade özgürlüğünü savunanlar arasındaki mücadele” olacak.

- Reklam -

Önceki kitapları,  Vatikan tarafından Ateizmi teşvik ettiği gerekçesiyle eleştirilen, Hollywood tarafından ise 2007 yılında Daniel Craig ve Nicole Kidman’ın yer aldığı başarılı bir filme uyarlanan Pullman bu yeni serisiyle edebiyat dünyasını nerelere sürükleyecek merakla bekliyoruz.

Beyza Taşdelen

1996 yılının Ekim ayında İstanbul’da doğdum. Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde başladığım eğitim hayatımı Galatasaray üniversitesi Karşılaştırmalı Dilbilim bölümünde sürdürmekteyim. Fantastikle Harry Potter sayesinde tanışıp, okuma sevgisi kazanmış çocuklardanım. Aktif olarak Kayıp Rıhtım’da yer almaya ve irili ufaklı yazılar yazmaya devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bir Yorum

Yorum Yap
  1. Okumaya olan ilgimi lise 1.sınıfın sonunda kazandım. Her kitapta o karakterle bütünleşip hem sevinci hem de üzüntüsünü gerçek hayata yansıtan bir insanım artık. Tabi kötü biten veya ayrılık ve üzüntüyle sonuçlanan kitaplar beni en az 1 hafta depresyona soksa bile okumak benim en büyük servetim. Phillip pulman’ın karanlık cevher serisiyle ilk kez karşılaştığımda bunun bir uyarlama film olduğundan haberim yoktu yıllarca filmin devamını bekledim durdum. Ve büyük bir mutlulukla söylemeliyim ki şuan bunu öğrendim. Kitapların pdf lerini indirdim çünkü satın almayı bekleyecek vaktim yok şimdi şuan seriyi okumaya ve sabaha bitirmeyi umuyorum en azından bir kitabı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

kara kule soundtrack - stephen king

Stephen King’in Kara Kule Uyarlamasından İlk Soundtrack Geldi!

alper beşe öykü atölyesi

Alper Beşe İle Öykü Atölyesi İçin Kayıtlar Başladı