in

Doğu Yücel’den Yeni Roman: Kimdir Bu Mitat Karaman?

Edebiyatımızın genç ustalarından Doğu Yücel, Can Yayınları’ndan çıkan ilk kitabıyla huzurlarımızda.

kimdir bu mitat karaman
- Reklam -
- Reklam -

Farklı kesimlerden farklı farklı insanlara hitap etmeyi başarabilmiş bir isim Doğu Yücel. Sinemaseverler onu Okul ve Küçük Kıyamet adlı filmlerinden tanıyorlar, müzikseverler ise Blue Jean dergisinin editörü olarak gördü ismini yıllarca. Kitap tutkunları da Hayalet Kitap, Varolmayanlar ve Güneş Hırsızı isimli fantastik-bilimkurgu eserleriyle elbette. On parmağında on marifet olanlardan anlayacağınız. Ve şimdi, yeni romanı Kimdir Bu Mitat Karaman? ile yepyeni sulara yelken açıyor Yücel.

Yazarımız önceki eserlerinin aksine bu kez kara mizahla modern polisiyeyi harmanladığı bir eserle çıkıyor karşımıza. Ayrıca bu roman Can Yayınları’ndan çıkan ilk çalışması olma özelliğini de taşıyor. Gelin, kitabın arka kapak yazısına hep birlikte göz atalım:
kindir bu mitat karamanBöylesine sıradan bir anda nasıl bir değişim yaşanabilir ki? En fazla ne olabilir? Mitat televizyonda aynı şeyleri geveleyip duran adamlardan birinin sarf edeceği muhteşem bir sözle hayatı hakkında büyük bir uyanış mı yaşayacak? Çitlediği çekirdeğin kabuğu dişetlerine saplanacak, bunu fark etmeden ağzını kapatınca fantastik filmlerdeki canavarlar gibi can mı verecek? Kabuğu tamamen kapalı olan antepfıstığını açmaya çalışırken elini mi kıracak? Ne olabilir ki Allah aşkına?

Evden işe, işten eve gidip gelen son derece sıradan ve silik birinin başına ne gelir ki, demeyin… Karakterimiz Mitat bir gece uyandığında, diyafonun düğmesine basmak ve apartmanın kapısını açmak zorunda kalır. Ve hayatı bütünüyle değişir… Doğu Yücel’in bu sürükleyici yeni zaman polisiyesi güçlü bir kara mizah örneği, bir paranoya kuyusu, okudukça açılan, heyecan verici bir yeni Türkiye panoraması. Devamı gelsin isteyeceksiniz.

- Reklam -

Roman bu hafta itibariyle kitapçılardaki yerini aldı. Sevgili Doğu Yücel’e okuru bol olsun diyor, herkese şimdiden keyifli okumalar diliyoruz.

- Reklam -

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Rıhtım yine eski haberleri önümüze atı atıveriyor :grin: Neyse bu seferkiler hiç değilse ölüm haberleri değil, geçen sefer neydi öyle :joy:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ozgurluk sarkisi ust

Edebiyatla Müziğin Kesiştiği “Özgürlük Şarkısı” Bizlerle

su adami ust

Su Adamı: İthaki Bilimkurgu Klasikleri’nin Bizimle Tanıştırdığı Şaheser