in

Kurt Vonnegut’un “Ölümlüler Uyurken” Kitabı Tekrar Raflarda

April Yayıncılık, baskısı bir süredir bulunmayan Ölümlüler Uyurken’i yeni kapak tasarımıyla tekrar bizlerle buluşturuyor.

olunluler uyurken ust
- Reklam -
- Reklam -

Mezbaha No.5, Şampiyonların Kahvaltısı, Kedi Beşiği, Maymun Evine Hoşgeldiniz, Otomatik Piyano ve daha pek çok roman ve öykünün yaratıcısı, Yahudi asıllı Amerikalı yazar Kurt Vonnegut’un tükenen kitapları birbiri adına basıma gidiyor. Can Yayınları ve April Yayıncılık’ın paylaşamadığı Kurt Vonnegut, okurlar tarafından da giderek daha çok okunmak istemekte.

2007 yılında aramızdan ayrılan ve kazandığı üne Dresden Katliamı’nı gördükten sonra kaleme aldığı Mezbaha No.5 adlı romanıyla ulaşan Kurt Vonnegut kalemini bilimkurgu edebiyatı için de kağıda sürmüştü. Hayatın absürt gerçekliğini Hümanist bir yolla yansıtan, samimi bir dile sahip olan Vonnegut’un başından geçen onca savaş ve ölümü edebiyatla ustaca harmanlayarak okura yansıtabildiği duyguların tarifsiz olduğu kitaplardan biri de Ölümlüler Uyurken

Kırmızı çizgileri yıkan, hatta onlarla dalga geçercesine hayal gücünün sınırlarını hiç zorlanmadan aşabilen Amerikalı hümanist yazar Vonnegut’un on altı öyküsünü bir araya getiren bu derleme daha önce de yine April Yayıncılık’tan çıkmıştı. Ancak tükenen Vonnegut eserlerini tekrar basmaya başlayan yayınevi bu kez kitabı Terapi imzalı farklı bir kapak tasarımıyla piyasaya sürdü. Çevirisi ise daha önceki baskınıda olduğu gibi yine Kıvanç Güney’e ait. Kitabın tanıtım bülteniyse şu şekilde:

- Reklam -

olunluler uyurkenİnsanlar ve makineler, sanat ve zanaat; servet, şöhret ve aşk ideallerinin sıradan yaşamlarda nasıl da garip virajlara neden olduğu üstüne öyküler bunlar. Buldozerler, greyderler ve asfalt sericilerden oluşan bir orduyu yöneterek yollar inşa eden bir adam, zamanını minyatür trenleriyle oynayarak çarçur ediyor—ta ki hayatındaki kadın hayallerindeki bu dünyayı yerle bir edinceye kadar.

- Reklam -

Stenografi havuzunda kısılıp kalmış hayalperest bir genç kız, kaçak bir soyguncudan gelen ses bandıyla ilginç bir teklif alıyor. Huysuz bir gazeteci Noel aydınlatmalarını değerlendirecek komitede zorla jüri üyesi yapılınca, önce şatafatlı yaşamıyla şüpheleri üstüne çeken eski bir hükümlüyle, sonra da bir mucizeyle karşılaşıyor. Yaşamını kocasından kalan domuz çiftliğinde sürdüren dul bir kadın, Schenectady’de yaşayan bir adamdan “ruhun o tanımlanamaz tatlı sızıları” ile ilgili esrarlı, beklenmedik mektuplar almaya başlıyor. Yüz yüze tanışmak için gittiğinde, acaba neyle karşılaşacak?

Eğer siz de Çağdaş Amerikan Edebiyatı’nın ayakları yere basmayan, uçarı ve mizahla ironiyi olabilecek en güzel şekilde harmanlayan Salinger, Bradbury gibi yazarların kalemini daha önce okuyup sevdiyseniz, bu kadar beklettiğiniz için pişman olacağınız Kurt Vonnegut külliyatına bu öykü kitabıyla başlayabilirsiniz!

Seray Soysal

Okumayı ve yazmayı öğrendiğimden beri bir şeyler yazıyorum. Daha çok da okuyorum. Sosyoloji okuduğum için inceleme alanım bu dünyanın insanları olsa da ilgi alanım başka dünyalar olduğu için artık MSGSÜ Felsefe Bölümü'nde yüksek lisans öğrencisiyim. Bir Bellatrix, Auri kadar olmasa da ben de pek buralardan sayılmam zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ic savas 2 ust

İç Savaş 2 Kapımızda!

pars ust

Yerli Bir Fantastik-Bilimkurgu: Pars