in

Locus Ödüllü Fantastik Roman “Goblin Kral” Sonunda Türkçe!

İthaki Yayınları, fantastik edebiyatın dört büyük ödülüne birden aday olma başarısı gösteren Goblin Kral’ı (The Goblin Emperor) bizlerle buluşturuyor!

goblin kral ust
- Reklam -
- Reklam -

2015 Locus Ödülleri’nin En İyi Fantastik Roman dalında birinci olan, bunun yanı sıra Hugo, Nebula ve World Fantasy Award’a da aday olma başarısı göstererek dikkatleri üzerine toplayan Goblin Kral (The Goblin Emperor) sonunda bizlerle!

Sarah Monette’in Katherine Addison mahlasıyla kaleme aldığı tek ciltlik roman, kendisini ansızın Elf Diyarları’nın kralı olarak bulan genç bir adamın, yarı elf – yarı goblin kanı taşıyan Maia’nın saray entrikalarıyla dolu maceralarını konu alıyor.

Kitabın arka kapak yazısı şöyle:

- Reklam -

LOCUS EN İYİ FANTAZİ ROMANI ÖDÜLÜ
HUGO EN İYİ ROMAN ÖDÜLÜ ADAYI
NEBULA EN İYİ ROMAN ÖDÜLÜ ADAYI
DÜNYA FANTAZİ ÖDÜLÜ EN İYİ ROMAN ADAYI

goblin kralDört tarafı kara büyü, taht mücadeleleri ve entrikalarla dolu, steampunk türünde yazılmış muhteşem bir fantazi: Goblin Kral!

Kral ve üç oğlunun bir zeplin kazasında ölmesinin ardından Taht’ın en genç adayı, krallıktan uzakta ve sürgünde büyüyen, istenmeyen evlat yarı-goblin Maia’nın yaşayan tek varis olarak tahta geçmekten başka hiçbir şansı yoktur.

Kendini bir anda her tarafı ölümcül düşmanlar ve tehlikeli entrikalarla çevrili sarayda bulan, yönetim, politika ve savaşla ilgili hiçbir bilgisi olmayan Maia bir şekilde hayatta kalmak, müttefikler edinmek ve babasını öldüren kazanın arkasındaki sır perdesini aralamak zorundadır…

- Reklam -

Yeni nesil fantastik edebiyatın önemli isimlerinden Katherine Addison yarattığı sıra dışı evren, okura eşsiz bir hayal gücünün ürünü olan, incelikle dokunmuş bir hikâye sunuyor.

“Canlı, sürükleyici ve eşsiz! Eğer taht entrikalarını seviyorsanız, Goblin Kral’ın tadı damağınızda kalacak!”
– SCOTT LYNCH, çoksatan Locke Lamora’nın Yalanları’nın yazarı

“Benim yazdıklarımı sevenler, Goblin Kral’ı okumaktan büyük zevk alacaklar.”
– George R.R Martin, çoksatan Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin yazarı

Kitapla ilgili en ilginç notlardan biri de yazarın kullandığı mahlasla alakalı. 2005’ten beri yazarlık yapan Sarah Monette’in kitapları az sattığı gerekçesiyle Amerika’daki kitap mağazaları tarafından dükkânlara sokulmaz olmuş. Bunun üzerine yayıncısı Tor’la birlikte mahlas kullanma seçeneğini değerlendirmişler ve Katherine Addison adıyla çıkan Goblin Kral, daha önce de belirttiğim gibi, eleştirmenlerden tam not alarak Hugo, Nebula, World Fantasy ve Locus gibi büyük ödüllere aday gösterilmiş. Yazar gerçeği açıkladığında ne hâllere düşmüşlerdir kim bilir?

Kitabın çevirisini Kayıp Rıhtım ekibinin sevilen üyelerinden, aynı zamanda YKY’nın da yazarlarından biri olan A. Orçun Can üstleniyor. Editörlüğü ve yayına hazırlığıysa Alican Saygı Ortanca, Emre Aygün, Ömer Ezer ve Su Akaydın ekibine ait.

Goblin Kral’ın 24 Mart‘ta bizlerle buluşması bekleniyor. Bu kitap aynı zamanda İthaki’nin 2017 yılı boyunca yayımlayacağı fantazi kitaplarının da başlangıcı niteliğini taşıyor. Editör Emre Aygün’ün forumlarımızda Kayıp Rıhtım’a özel olarak belirttiğine göre sırada Drizzt’in 6. kitabı Buçukluğun Mücevheri ve Barut Büyücüleri üçlemesinin ikinci kitabı Kızıl Sefer var. Raflarınızdaki yerlerini şimdiden hazırlayın!

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

matrix reboot ust

Matrix Serisi Yeni Baştan Çekiliyor

John Cheever Guz Nehri

John Cheever’ın Güz Nehri’nde Yıkanmak İçin En Doğru Yaştayım