in

M4Y4 Serisi’nin İkinci Cildi “Nesil” Bizlerle!

Geçen yılın en çok ses getiren yerli bilimkurgularından M4Y4 Serisi, ikinci kitabı “Nesil” ile raflardaki yerini aldı.

m4y4 nesil ust
- Reklam -

Geçtiğimiz yıl Destek Yayınları aracılığıyla bizlerle buluşan ve yerli bilimkurgu edebiyatına yeni bir soluk katan M4Y4, merakla beklenen ikinci kitabı “Nesil” ile kaldığı yerden tüm hızıyla devam ediyor.

İlk kitabın hikâyesini kaldığı yerden devam ettiren M4Y4: Nesil, Brandon’la ilgili akılda kalan soru işaretlerini giderdiği gibi simbiyotik yaşamın nasıl ilerlediğini ve asıl amacını da göstererek konu aldığı evreni bir adım daha öteye taşıyor.

Yazar Ş. Yüksel Yılmaz bu kitapla birlikte aksiyonun dozunu biraz azaltıp bilimkurguya daha fazla yer verdiğini, ayrıca kapak görselinin dikkatli okurlar için güzel bir ipucu içerdiğini belirtiyor. Kitap aynı zamanda M4Y4 ile başlayan hikâye örgüsünü de sonlandırıyor.

- Reklam -

M4Y4: Nesil’in arka kapak yazısı şu şekilde:

m4y4 nesilTam da bu topraklarda bilimkurgudan umut kesmeye başlamışken ortaya çıkıveren bir hazinedir Yüksel Yılmaz… Kitaplarını okurken kendinizi yüksek bütçeli bir Hollywood filminin sahnelerinde bulursunuz ve patlamış mısır için bile filmin ara vermesini istemezsiniz. Yılmaz, saplantılı denebilecek detaycı dehasıyla, sadece çok boyutlu karakterler yaratmakla kalmıyor; kurgunun yanında bolca bilim sunuyor. Fantaziler âleminde gezerken usta bir satıcı gibi bilimsel gerçeklerle sardığı hayali size tam da istediği fiyata satmayı başarıyor: Sadık okuyucu…

M4Y4’te bilimkurgu ve aksiyon soslu bir komplo teorisiyle okuyucusunun zihninde yer eden yazar, M4Y4 Nesil ile hem açık bıraktığı sorulara yanıt veriyor hem de öyküyü bir adım ileriye taşıyarak komployu evrenselleştiriyor. Kitap bittiğinde, “Acaba böyle bir evreni kuran zihinden yerli bir Star Wars çıkar mı?” diye düşünürken buluyorsunuz kendinizi…

- Reklam -

Simbiyoz yaşam ve uzaylı insan ilişkisini yepyeni bir bakış açısıyla yeniden ele alan Yılmaz, hem türün gereklerini harfiyen yerine getiriyor hem de hiç söylenmemişleri söylemeye cüret ediyor. Sonuçta aklınızda tek şey kalıyor: Bu kitabın yazarı insan mı, yoksa o da bir uzaylı mı?
– Hakan Urgancı

Kitabın son okuması Yaprak Onur ve Hakan Urgancı tarafından yapılmış. Kapak görseliyse tıpkı M4Y4’te olduğu gibi yazarın 30 yıllık dostu Umut Galip Uymaz’a ait.

Serinin ilk kitabı olan M4Y4’ün sitemiz bünyesindeki incelemesini buradan okuyabilirsiniz. Kitabın 2016’nın EN’leri anketimizde sizlerin oylarıyla yılın en iyi yerli bilimkurgusu seçildiğini de hatırlatalım.

M4Y4: Nesil’in ÖN OKUMASINA buradan ulaşabilirsiniz. Ş. Yüksel Yılmaz’a başarılar diliyor, daha nice kitaplara diyoruz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

3 Yorum

Yorum Yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

bir yeniceri masali ust

Bir Yeniçeri Masalı: Alternatif Tarihle Fantastiğin Kesişimi

Şamanizm, Simya ve Game of Thrones 2: Jon Snow

Şamanizm, Simya ve Game of Thrones 2: Jon Snow