in

Magonya Serisinin İlk Kitabı Türkçede

Nebula ödüllü yazar Maria Dahvana Headley’in genç-yetişkin türündeki fantastik serisinin ilk kitabı Magonya geçtiğimiz günlerde satışa sunuldu.

magonya ust
- Reklam -
- Reklam -

Neil Gaiman’dan övgüler alan, yayınlandığı yıl hem Publisher Weekly tarafından ayın kitabı seçilen hem de New York Times Çok Satanlar listesinin zirvesine yerleşme başarısı gösteren Magonya Serisi‘nin ilk kitabı kısa süre önce Pegasus Yayınları tarafından dilimize çevrildi. Kitap öldüğünde kendini bulutların üstünde seyahat eden ve dünyanın kaderini bir anda ellerinde tuttuğunu fark eden Aza adlı genç bir kızın serüvenlerini konu alıyor. Orijinal adı (Mogonia) hava askerlerinin canice katledildiği bir mitle ilişkilendirilen eser sembolleri ve alegorileriyle de dikkat çekiyor.

Amerikalı yazar, oyun yazarı ve editör olan Headley, Lightspeed Dergisi’nde yayımlanan “Give Her Honey When You Hear Her Scream” adlı kısa hikayesiyle 2012 yılında Nebula Ödülü’ne layık görülmüş, “The Traditional” adlı başka bir kısa hikayesiyle de 2013’te Shirley Jackson Ödülü finalisti olmuştu.

Magonya’nın arka kapak yazısı şöyle:

- Reklam -

“BULUTLARDAKİ BİR MEDENİYET GÖKTEN DÜŞEN İNSANLAR YERYÜZÜ’NÜ UNUTMAYAN MAGONYA…”

magonyaAza, doğduğundan beri gizemli akciğer hastalığı yüzünden nefes almakta, konuşmakta, hatta yaşamakta dahi zorlanır. Doktorların elinden gelen tek şeyse onu ilaçla hayatta tutmaya çalışmaktır. Bu yüzden Aza gökyüzünde bir gemi gördüğünde, ailesi bunun ilaçların yan etkisi olduğunu düşünür. Ancak Aza gördüklerinin halüsinasyon olduğuna inanmaz.

Yalnızca en yakın arkadaşı Jason ona kulak verir. Onun için arkadaşlığın ötesinde bir anlam ifade eden Jason. Ne var ki daha Aza bu nefes kesici duygularından emin olamadan hastalığı onu pençelerine alır. Genç kız ölür ve kendini bambaşka bir dünyada bulur:

- Reklam -

Aza, bulutların üzerinde seyreden ticaret gemisinde artık zayıf ve ölmek üzere olan kız değildir. Magonya’da ilk kez gerçekten nefes alır. Üstelik çok güçlüdür. Genç kız yeni hayatına alışmaya çalışırken Magonya ile Yeryüzü’nün hesaplaşmanın eşiğinde olduğunu fark eder. Tüm insanlığın ve sevdiği gencin kaderi ellerindeyken Aza hangi tarafta yer alacaktır?

Maria Dahvana Headley’nin yükseklerde uçan ilk kitabı, sembolleri ve alegorik derinliğiyle son derece zekice kurgulanmış bir hikâye. Aza’nın yolculuğu onu yuva, sevgi ve benliğin derin sorularına götürüyor ve bulduğu cevapları gözler önüne seriyor.

“Maria Dahvana Headley sözcükleri rüya gibi kaleme alıyor.”
-NEIL GAIMAN, The New York Times çoksatan yazarı –

“Magonya büyüleyici bir eser. İlginç ve alışılmışın dışındaki karakterleri, duygusal derinliği ve eşsiz hayal dünyasıyla beklemediğim yüksekliklerde uçan bir roman.”
-VICTORIA AVEYARD, The New York Times çoksatanı Kızıl Kraliçe’nin yazarı –

“Okurları tam kalbinden vuran Magonya şaşırtıcı derecede özgün, büyüleyici, derin bir roman. Karakterleri pervasız, kendine has ve zeki. Okuyanlar şaşırtıcı olay örgüsüne bayılacak ve serinin devam kitabını sabırsızlıkla bekleyecek.”
-VOYA-

Kitabı dilimize kazandıran isim daha önce Altın Kitaplar’daki çevirileriyle de karşımıza çıkan, İletişim Yayınları’ndan çıkan Gonçarov’un “Oblomov” adlı başyapıtının da önsözünü çevirmiş ve yine Pegasus Yayınevi’nden “Alera” serisi, “Benimle Kal” ve “99 Gün” gibi kitapların da çevirmenliğini üstlenmiş olan Burcu Bingül. Editoryal çalışmasını ise Selma Altıntaş Bursalıoğlu gerçekleştirmiştir.

Genç-yetişkin türündeki fantastik kurgulara ilgi duyan okurlardansanız hem “Kızıl Kraliçe” serisinin yazarı Victoria Aveyard, hem de kitaplarını çok sevdiğimiz Neil Gaiman tarafından da beğenilen bu romanı,  tüm kitapçılardan temin edebilirsiniz.

Seray Soysal

Okumayı ve yazmayı öğrendiğimden beri bir şeyler yazıyorum. Daha çok da okuyorum. Sosyoloji okuduğum için inceleme alanım bu dünyanın insanları olsa da ilgi alanım başka dünyalar olduğu için artık MSGSÜ Felsefe Bölümü'nde yüksek lisans öğrencisiyim. Bir Bellatrix, Auri kadar olmasa da ben de pek buralardan sayılmam zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yüzüklerin Efendisi Dizisi - Christopher Tolkien İstifa

Yüzüklerin Efendisi Dizisinde Korkutan Gelişme: Christopher Tolkien İstifa Etti

injustice 5 3 ust

Hikâyede Son Adım: Injustice Tanrılar Aramızda 5. Yıl 3. Cilt Bizlerle