in

Hep Kitap’tan Yine Sıra Dışı Bir Eser: Mahluk da Orrman’a Ait

Peternelle van Arsdale’in ilk kitabı “Mahluk da Orrman’a Ait,” Türk okurlarla buluşuyor.

mahluk da ormana ait ust
- Reklam -
- Reklam -

Geçen şubat ayında yurt dışında The Beast Is an Animal adıyla çıkış yapan Peternelle van Arsdale’in ilk romanı, aynı yıl içerisinde Hep Kitap tarafından Mahluk da Orrman’a Ait adıyla dilimize kazandırıldı. Aynı zamanda editörlük de yapan Arsdale, bu eserinde fantastik temalı bir genç-yetişkin kitabı kaleme almış. Kitap bir yandan babaları tarafından terk edilen ikiz kardeşlerin yavaş yavaş birer ruh yiyiciye dönüşmesini, diğer yandan da yedi yaşındaki bir kız çocuğu olan Alys’in ruh yiyicileri gönderdiğine inanılan Mahluk’un yaşadığı Orrman’a karşı hissettiği çekimi konu alıyor.

Ay Işığını İçen Kız ve Kapalıçarşı gibi masal soslu eserlerin yanı sıra Ursula Le Guin: Dümeni Yaratıcılığa Kırmak tarzı atölye kitaplarıyla da dikkat çeken, oldukça geniş bir yayın yelpazesine sahip bir yayınevi Hep Kitap. Kendilerinin söylemiyle, “Dünyanın çeşitli coğrafyalarından duyulması gereken sesleri hep duyurmak hedefimiz,” politikasıyla,  okurlarını yeni bir kitapla daha buluşturuyorlar.

Mahluk da Orrman’a Ait – Peternelle van Arsdale | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

mahluk da ormana aitBabaları tarafından terk edilmiş iki kız kardeş yavaş yavaş yemeklerden tat almamaya başlar. Aç oldukları şey başkadır. İnsan ruhunun özlemini çekerler. İnsanların korkularının, endişelerinin kokusuyla beslenirler. Artık birer ruh yiyiciye dönüşmüşlerdir. Bütün ruhlar onlar için eşsiz bir ziyafettir. Çocuklarınki hariç…

- Reklam -

Alys ise yedi yaşında bir kız çocuğudur. Ruh yiyiciler köyüne saldırdıktan sonra her tarafını korku sarmış bir köye gönderilir. Sakinlerinin korkudan köyün etrafına koca bir kapı inşa ettiği, bu kapıda gece gündüz demeden çocuklara nöbet tutturdukları bir köye… Zaman geçtikçe Alys içinde tuhaf bir çekim hisseder. Herkesin korktuğu, ruh yiyicileri gönderdiğine inanılan Mahluk’un yaşadığı Orrman’a karşı hem de. Mahluk’a karşı. Ruh yiyicilere karşı…

Peternelle van Arsdale’dan soluksuz okuyacağınız bir genç roman!

- Reklam -

Peternelle van Arsdale’nin ilk yazarlık tecrübesi olduğu gibi, aynı zamanda çevirmen Bilge Nihal Zileli Alkım’ın da ilk deneyimi bu roman.

YouTube video


Yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

anlatis ust

Ursula Le Guin’in “Anlatış”ı Çıktı!

Kurmaca İşler - Atölye

Kemal Varol’la Harika Bir Öykü Atölyesine Hazır mısınız?