in

Mehmet Açar’dan Yeni Distopya: Kayıp Hasta

Özellikle sinema eleştirmeni kimliğiyle tanıdığımız, daha önce de Siyah Hatıralar Denizi ve Hayatın Anlamı ya da Akhisarlı Hasan Tütün’ün Maceraları gibi kitaplarını okuduğumuz yazar Mehmet Açar’ın yeni bilimkurgu ve distopya soslu romanı “Kayıp Hasta” raflardaki yerini aldı!

kayip hasta ust
- Reklam -
- Reklam -

Mehmet Açar’ın beşinci romanı olma özelliğini de taşıyan bu kitap hastane metaforu üzerinden sistem, birey, özgürlük kavramlarını tartışan soluk soluğa okunacak bir distopya. Daha önceki kitaplarına aşina okurlar, özellikle bu konudaki güçlü kalemini hatırlayacaktır.

Hadi gelin tanıtım yazısına hep beraber göz atalım.
ÇIKIŞ YOK! BİREY Mİ SİSTEM Mİ, İTAAT Mİ BAŞKALDIRI MI? HANGİSİ DAHA GÜÇLÜ?

kayip hasta21. yüzyılda bilinmeyen bir ülke… Elle tutulamaz, gözle görülemez bir gerçekliğin koridorlarında cirit attığı Devlet Araştırma Hastanesi’nde bulmuştur kendini Ali Z. Yanında kimliği yoktur, çantasını kaybetmiştir. Üstelik oraya nasıl geldiğini de hatırlamamaktadır.

- Reklam -

Ali Z., Sistem adlı yapay zekânın yönettiği akıllı hastanenin alt katlarına doğru indikçe sadece Devlet Araştırma Hastanesi’nin değil kendi geçmişinin sırlarını da keşfedecektir. Herkesin her şeyi bildiği ya da bilir göründüğü, bütün sırların ketum gevezeliklerle örtüldüğü bu garip dünyada, numaralandırmış dosyalar, soğuk makinalar, yapay bir manzaraya bakan pencereler arasında çıkış yolunu arar Ali Z.

- Reklam -

Birey ile Sistem, başkaldırı ile itaat arasındaki o amansız çelişkide vücut bulan bu dünyada ÇIKIŞ YOK’tur!
Açar’dan “Toplum mühendisliği” üzerine gizli deneyler, derin devletin günahları, beynin sırları, bilinçdışı, hafıza ve rüyalar üzerine, ironi duygusunun eksik olmadığı Kafkaesk bir roman.

Doğan Kitap etiketiyle raflara gelen bu kitap 328 Sayfa ve 28 lira. Fiyat oranı biraz yüksek olsa da online kitap alışveriş sitelerinden daha uygun bulmanız mümkün. Şimdiden iyi okumalar dileriz!

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

geceleri sessizdir tahran ust1

Geceleri Sessizdir Tahran: İran Devrimi’nin Parçaladığı Hayatların Hikayesi

hava uyaniyor ust

Çevirmenin Çemberi: Hava Uyanıyor