in

Michael Ende’in Kaleminden Yeni Bir Çocuk Kitabı: Ayıcık ile Hayvanlar

Michael Ende’in çocuklar ve içindeki çocukla barışık kalabilenler için kaleme aldığı Ayıcık ve Hayvanlar ilk defa dilimize çevrilip raflardaki yerini aldı.

ayicik ile hayvanlar michael ende kapak
- Reklam -
- Reklam -

Yarattığı büyülü dünyalarla yediden yetmişe tüm okurlara hitap edebilme yeteneğine sahip nadir ve değerli yazarlardan biri  olan Michael Ende‘in dilimize ilk defa çevrilen çocuk kitabı Ayıcık ile Hayvanlar raflardaki yerini aldı.

Bitmeyecek Öykü ve Momo gibi eserleriyle edebiyat dünyasında çok ses getiren ve beğeni toplayan ünlü yazar, fantastik ve gerçeklik arasındaki ince çizgide duran öyküleriyle dünyanın dört bir yanındaki çocuklara hayal dünyasının kapılarını araladı ve aralamaya da devam ediyor.

Kırmızı Kedi Yayınevi etiketini taşıyan ve okul öncesi yaş grubuna hitap eden Ayıcık ile Hayvanlar’ın tanıtım bülteni ise şu şekilde:

- Reklam -

Ayıcık ile Hayvanlar – Michael Ende | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Yıkanabilir, oldukça sevimli bir oyuncak ayıcıktır. Ama artık yaşlanmış ve tüyleri yıkanıp taranmaktan yıpranmıştır. Hatta sahibi olan çocuk bile onunla oynayamayacak kadar büyümüştür. Bir gün küstah bir sinek gelir, yıkanabilir’e dünyada var olma amacını sorar. Ama ayıcık bu soruya yanıt veremez. Yıkanabilir’in dünyada neden var olduğunu bulmasına acaba diğer hayvanlar yardımcı olabilecekler midir?

- Reklam -

Çevirisini Ayça Sabuncuoğlu‘nun üstlendiği kitabı resimleyen isim ise Cornelia Hoos. Varoluşunu sorgulayan Yıkanabilir’in maceraları ufak okurlar ve çocuk kitaplarında kaybolmayı seven daha büyük okurlar için büyüleyici bir yolculuk olacak!

Kitap hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Beyza Taşdelen

1996 yılının Ekim ayında İstanbul’da doğdum. Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde başladığım eğitim hayatımı Galatasaray üniversitesi Karşılaştırmalı Dilbilim bölümünde sürdürmekteyim. Fantastikle Harry Potter sayesinde tanışıp, okuma sevgisi kazanmış çocuklardanım. Aktif olarak Kayıp Rıhtım’da yer almaya ve irili ufaklı yazılar yazmaya devam ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ölümsüz Öyküler 2016 Kısa Öykü Yarışması

Ölümsüz Öyküler 2016 Kısa Öykü Yarışması’nın Kazananları Belli Oldu

injustice 3 1 ust1

Injustice 3. Yıl, 1. Cilt: Süperlerin Savaşında Büyülü Güçler de Tarafını Seçti