in

Momo Yeniden Aramızda

Michael Ende’nin baskısı uzun zaman önce tükenen ünlü eseri Momo, Pegasus Yayınevi tarafından yeniden basılıyor.

momo ust
- Reklam -
- Reklam -

Kitaplarıyla uluslararası alanda çok satanlar listesinden düşmeyen Alman çocuk edebiyatı yazarı Michael Ende’in Momo adlı eserini uzun zamandır raflarda göremiyorduk. İlk defa 1973’de yayınlanan ve ülkemizde en son Kabalcı Yayınevi tarafından çıkarılan eser, Pegasus Yayınları tarafından yeniden basıldı. Işıl Şahin‘in editörlüğünde ve önceki baskıda da olduğu gibi Leman Çalışkan’ın çevirmenliğiyle çıkan kitap 8 Eylül’de raflardaki yerini aldı.

Kitabın tanıtım bülteni ise şöyle;
“Zaman, yaşamın kendisidir. Ve yaşamın yeri yürektir.” 

momo yeniMomo, büyük bir kentin tiyatro harabelerinde yaşayan küçük bir kızdır. Buldukları ya da kendisine hediye edilenler dışında hiçbir şeyi yoktur. Ancak olağanüstü bir yeteneği vardır: Momo, muhteşem bir dinleyicidir ve bunun için oldukça bol zamanı vardır.

- Reklam -

Bir gün hayaletimsi topluluk “duman adamlar” ortaya çıkar. İnce hesaplı planlar kurup insanların zamanını çalarlar. Onları durduracak tek kişiyse Momo’dur.

Momo elinde bir çiçek, koltuğunun altında bir kaplumbağa ve gizemli Hora Usta’nın da yardımıyla koskoca duman adamlar ordusunun karşısında tek başına durur. Acaba Momo, zamanı çalan adamları tek başına alt edebilecek midir?

- Reklam -

Toplumumuz ve günümüz insanının zaman algısı ve zamanı okuması üzerine bir masal olan Momo’yla Michael Ende, Alman Gençlik Edebiyatı Ödülü’ne layık görülmüştür. Pek çok kez sinemaya uyarlanan Momo, kırktan fazla dile çevrilmiş, tüm dünyada 7 milyonun üzerinde satılmıştır.

“Michael Ende’nin romanları uzun yıllardır ‘kült kitaplar’ arasında.”
– Stuttgarter Zeitung

“Momo, hem çocuklar hem de yetişkinler için bir masal niteliğinde.”
– Die Welt

“Michael Ende’nin hayal gücü ve fantazyalarla dolu bu masal-romanı dünya çapında bir başarıya ulaştı ve klasikleşti.”
– Buch aktuell
Kitapla ilgili vakti zamanında yazdığımız incelememize buradan ulaşabilirsiniz. Yakın zamanda bu çiçeği burnunda baskıyı elimize alıp, Hora Usta ile Duman Adamların dünyasına tekrar girmek için sabırsızlandığımızı da belirtmeden geçmeyelim.

Uygar Özdemir

Sanat tarihi, Türk mitolojisi ve fantastik edebiyat meraklısı; sıklıkla okur, çizer, yazar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

stranger things nintendo

Stranger Things’ten Nintendo Oyunu Temalı Bir Video

buyumek diye bir sey yok ust

Sarah Andersen’in İlk Basılı Eseri “Büyümek Diye Bir Şey Yok” Şimdi Türkçe!