in

Murat Başekim’den Yeni Bir Roman: Sefer

Fantastik ve korku edebiyatımızın sevilen yazarlarından Murat Başekim, bu sefer bir intikam öyküsüne davet ediyor bizleri.

sefer ust
- Reklam -
- Reklam -

İthaki Yayınları fantastik, bilimkurgu, polisiye ve korku alanında önemli başarılara imza atmış Türk yazarları çatısının altında toplamaya devam ediyor. Şimdi de sıra korku ve fantastik alanında edebiyatımıza birçok yönden katkı yapmış olan, çevirmen ve dergi yazarı kimliğiyle de tanıdığımız Murat Başekim ve yeni kitabı Sefer var.

Daha önce çeşitli yayınevlerinden çıkan DG, Hayal Et Hikayeleri, İskit, Demir Dövme Öyküleri ve Karanlık Çağ gibi kitaplarını okuma fırsatını bulduğumuz Başekim, yeni romanında “Herkesin çıktığı bir sefer vardır,” diyerek  Viking soslu bir intikam yolculuğuna çıkarıyor bizleri. Kitabın tanıtım yazısı ise şöyle:
seferMurat Başekim, Sefer’de bir intikam öyküsüne davet ediyor bizi. Tuhaf bir yetimhaneye kapatılan gençlerin zalim dünyaya karşı zorlu bir mücadeleye nasıl giriştiklerini, hayal güçlerini cesaretleriyle nasıl birleştirdiklerini anlatıyor.

Bir ucu klasik serüven edebiyatına, bir ucu görkemli Viking destanlarına açılan bu öykü, hepimizin içindeki o maceracı ruhu, fırtına ve karanlığa doğru unutulmaz bir sefere yolluyor.

- Reklam -

“Herkes üzülür. Hayat, çocukluğun yitik cennetinden düştüğün andan itibaren art arda gelen bir üzüntüler saldırısıdır. Dünya da düşmanca sefere çıkar sana karşı. Ve zorba dünyanın sürekli saldırısı, seferi karşısında aslında herkes kaçar, herkes unutmaya çalışır, çünkü korkarlar. Kaçarlar: zenginlik, güç, tüketim istikametlerine… Herkesin çıktığı bir sefer vardır.”

- Reklam -

Kitabın editörlüğünü daha önce yayınevinin bünyesinden çıkan pek çok kitapta emeği geçen Yankı Enki yapıyor. Roman bugün, yani 15 Eylül‘de çıkıyor. Yelkenler fora!

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

merhamet ust

Ödüllü Bilimkurgu “Adalet”in Son Halkası “Merhamet” Bizlerle!

warcross ust

Marie Lu’nun Yeni Kitabı: “Warcross”