in

Stephen King’in “O”sunun Çok Özel Bir Baskısı Koleksiyonları Tamamlamaya Geliyor

Filminin çıkmasına sayılı günler kalan, Stephen King’in unutulmaz romanı “O” şanına yaraşır, çok özel bir baskıyla kavuştu.

Stephen King - O - Özel Basım
- Reklam -
- Reklam -

Korku edebiyatında yeri doldurulamaz eserlerden biri olan “O“, şüphesiz Stephen King’in en bilinen ve sevilen eserlerinden biri. 1990 yılında beyaz perdeyle ilk kez buluşan ve yayımlandığı günden beri her yaştan okuru ve izleyiciyi iliklerine kadar korkutmayı başaran bu ikonik eserin yeniden sinemaya uyarlandığı haberini aldığımızda -biraz da tüylerimiz ürpererek- oldukça sevinmiştik.

Herkes önümüzdeki eylül ayında vizyona girecek yeni filmi sabırsızlıkla beklerken Stephen King hayranlığını bir adım öteye taşımaya karar vermiş bir yayıncılık şirketi olan Dragon Rebound Editions, “O”yu kitabın ruhunu ve içeriğini yansıtacak yeni ve sınırlı sayıdaki bir basımla başka hayranlara ulaştırmak için kolları sıvayarak eşine az rastlanır bir projeye imza attı.

Eserin ilk baskı kopyalarına ulaşan ve bu kopyalara yepyeni bir tasarım ve kapakla yeniden hayat veren Dragon Rebound ekibi bu sınırlı sayıdaki çok özel basım için bir fragman bile hazırlamış. (Buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.)

- Reklam -

21 Ağustos’ta ön siparişe açılan kitapların yapımında rol alan ekip ise her aşamada olağanüstü bir emek gösteren deneyimli sanatçılardan oluşuyor.

Kitabın 1986’da yayımlanan ilk baskısında illüstratörlük yapmış olan Bob Giusti’nin de imzalı bir sayfa ve ilk illüstrasyonun bir kopyasıyla katkıda bulunduğu projede, kitabın ruhunu yansıtacak her detay incelikle düşünülmüş.

bob giusti illustrasyon o e1503415909592 bob giudti imza o e1503415850952

Orijinalliğini her sayfasında ortaya koyan özel baskıda ilk göze çarpan detay, Pennywise’in içinden çıkmayı pek sevdiği rögar kafesinin minyatür versiyonunun kapak olarak kullanıldığı kitap kutusu. Alisa Toninato tarafından dövülen bu demir kafesleri tamamlayan kutu da yine  demirden yapılma.

O metal kutu alisa toninato e1503416126609        alisa toninato kafes e1503416022625

İlk baskı kitapların yeni kapaklarıyla birleştiren Erin Fletcher ise bu alanda eğitim görmüş deneyimli bir ciltçi. Siyah bufalo derisiyle kaplanan kapakların üzerine  keçi derisinden yapılmış balon figürlerini de işleyen Fletcher, eskiyle yeniyi bir araya getirerek projenin ruhunun tamamlanmasını sağlıyor.

- Reklam -

erin fletcher ciltleme o e1503416074529        O ciltli versiyon e1503416104848

Kapak içlerinde ise Türk okurlara tanıdık gelecek bir desenle karşılaşıyoruz. Geleneksel ebru sanatından yararlanılarak işlenen sayfalardan sorumlu sanatçı Chicago’da yaşan bir ebru sanatçısı olan Sevim Surucu. Geleneksel motiflerin yanı sıra yenilikçi tasarımlara da imza atan sanatçı ebru kitresi üzerinde adeta Pennywise’a yeniden hayat vermiş (Eyvah eyvah!)

Sevim surucu ebru o e1503416179470       Pennywise ebru sevim surucu

Son dokunuşta ise başka bir geleneksel sanatla karşılaşıyoruz. Origami sanatçısı June Sakamoto’nun Georgie’nin kağıttan gemisine benzemesi için yepyeni bir teknik kullanarak ürettiği kağıttan gemiler kitapla beraber gelen sürprizlerden biri. Hatta ve hatta Bob Giusti’nin orijinal illüstrasyonunda geminin yapılmış olduğu The Bangor Daily News’in 1957 yılına ait sayısını da bulan ekip, özel baskı kutusuna eklenecek bu gemilerin yine aynı gazetenin kopyalarıyla yapılması konusunda hassasiyet göstermiş. Detaycılığın bu kadarı!

June sakamato origami gemi o       origami kagit gemi o e1503416148856

Böylece beş yetenekli sanatçının katkılarıyla, ortaya “O”nun bu eşsiz baskısı çıkmış. Mayıs 2018’de dağıtımı yapılacak olan kitapların fiyatı ise 1.475 Amerikan Doları. Koleksiyonlarda baş tacı olabilecek bu baskının elle üretildiği için sınırlı sayıda satışa sunulacağını da belirtmemiz gerekiyor. Olur da bir tane edinmek isterseniz daha fazla bilgiye ve sipariş formuna bu adresten ulaşabilirsiniz.

Beyza Taşdelen

1996 yılının Ekim ayında İstanbul’da doğdum. Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde başladığım eğitim hayatımı Galatasaray üniversitesi Karşılaştırmalı Dilbilim bölümünde sürdürmekteyim. Fantastikle Harry Potter sayesinde tanışıp, okuma sevgisi kazanmış çocuklardanım. Aktif olarak Kayıp Rıhtım’da yer almaya ve irili ufaklı yazılar yazmaya devam ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Vampirella, Kenan Yarar ve Kerem Beyit

Vampirella, Kenan Yarar ve Kerem Beyit’in Çizdiği Kapakla Raflarda

David Harbour Hellboy Ron Perlman

David Harbour’un Hellboy’u Ron Perlman’ın Karakterinden Farklı Olacak