in

Ödüllü Bilimkurgu “Adalet”in Devamı “Kudret” Nihayet Bizlerle!

Çok bekledik ama bu efsanevi bilimkurgu serisinin devamı fuarın ikinci haftasına yetişiyor.

kudret ust
- Reklam -
- Reklam -

Nihayet bekleme süreci bitti ve Adalet‘in devamı olan Kudret‘e kavuşuyoruz!

18 Kasım‘a kadar ön siparişte kalacak eseri biz çok sevmiştik, hatırlarsanız. Öyle ki, kolay kolay başka yerde bulamayacağınız türden, Adalet’in alt metnine ve Ann Leckie’nin zekice döşediği pek çok gizeme sızarak size bir inceleme de sunmuştuk. Şimdi Adalet’in heyecanı halen dinmemiş ve çok beklemişken, sonunda Kudret ile kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Toren’in Adalet‘ini öyle bir yerde bırakmıştık ki, bundan sonrasını ön görmek çok güç. Bakalım Ann Leckie hiçbir şekilde cinsiyetlerini belirtmediği karakterleri, bağılları ve kendi kişiliğine sahip uzay gemileriyle bizlere neler hazırladı? Ah, ama tanıtım metni de ser verip sır vermiyor:

- Reklam -

kudretİmparatorluğun Kudretinden Sakının!

- Reklam -

Bir zamanlar Toren’in Adaleti binlerce bağılıyla galaksiye korku salan bir uzay gemisiydi. Şimdi ise Kalr’ın Merhameti’nin kumandanı olarak, Radch’ın Efendisi’nin emrinde.

“Her ne kadar imkânsız olsa da, bu kitap Adalet’ten çok daha iyi.”
-Felicia Day, The Guild çizgi roman serisinin yazarı, oyuncu-

“Leckie, Iain M. Banks ve CJ Cherryh’nin varisi olmaya aday.”
-Elizabeth Bear, Hugo ve John W. Campbell ödüllü yazar-

“Leckie, çok ödüllü ilk kitabı Adalet’in devam kitabıyla başarısının tek seferlik olmadığını kanıtlıyor.”
-Kirkus-

“Bu devam kitabı, ilk kitapta tanıştığımız karakterler ile dünyayı derinleştiriyor ve hikâyeyi şaşırtıcı bir yöne taşıyor.”
-Library Journal-

“Okurların merakla beklediği uzay operası.”
-Npr Books-

Tıpkı Adalet‘te olduğu gibi, Kudret‘te de Yaprak Onur‘un yetkin çevirisi bizlerle olacak. İthaki Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alacak roman şu an ön siparişte ve 18 Kasım günü bizlerle. Fuarın son günlerinde çıkacak olan bu kitabı tüm bilimkurgu meraklılarına ve son zamanlarda aradığı özgünlüğü bulamamış her kitap kurduna tavsiye ederiz.

Hazal Çamur

2009 yılında Kayıp Rıhtım'a elimi verdim, sonra da ruhumu kaptırdım. Bu yolun devamında çeşitli gazetelerin kitap eklerinde kitap incelemelerim, TRT Radyo 1'de canlı yayın konuğu olarak katılıp kurgu edebiyatını anlattığım 2 yayın, 5 yıldır süren Kahramanın Yol Türküsü adlı kendi edebiyat temalı radyo yayınım, kitap inceleme videoları serim Kayıp Rıhtım İnceliyor ve bir de bonus olarak Oyungezer Dergisi'nin kültür sanat sayfalarında düzenli yazarlığım oldu. Tüm bunların yanı sıra, gerçek hayatın sıkıcılığında, bir bilgisayar mühendisi olarak yaşıyorum. Ama biz ona Clark Kent kimliğim diyelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

watchmen ithaki ust

Watchmen, Yeniden: Gözcüleri Bu Defa İthaki Gözleyecek

finnegan uyanmasi ust

“Çevrilemez” Denilen Finnegan Uyanması Bu Defa Bütünüyle Türkçe!