in

Edebiyatla Müziğin Kesiştiği “Özgürlük Şarkısı” Bizlerle

On yedi öyküden oluşan “Özgürlük Şarkısı” İthaki Yayınları aracılığıyla raflarda.

ozgurluk sarkisi ust
- Reklam -
- Reklam -

Son yıllarda İthaki Yayınları yerli yazarlarımızın güzel eserlerini birbiri ardına yayınlamaya daha fazla ağırlık verir oldu. Bir yandan Yılmaz Güney ve Kemal Tahir gibi değerli sanatçıların kült yapıtlarını diğer yandan da Nihan Kaya ve Murat Başekim gibi günümüzün başarılı yazarlarının kitaplarını yayınlıyor, hatta yeni yazarların ilk romanlarına da yer ayırıyor.

Ahmet Kırkavak da ilk romanı yayınlanan bu yazarlar arasına “Özgürlük Şarkısı” isimli eseriyle katıldı. Eserinde okuyucuyu kör bir kütüphanecinin zihnindeki derinliklere götürüp nereden geldiği bilinmeyen bir müzik eşliğinde on yedi öyküyle buluşturuyor.

Öykü derlemesinin tanıtım yazısı şöyle:

- Reklam -

ozgurluk sarkisiÖzgürlük Şarkısı, hınzır, kör bir kütüphanecinin zihnindeki labirentte kaybolmayı göze alarak dolaşmaktan çekinmeyenlere melodilerle bezenmiş bir yolculuk. Geçmişin artık geri gelmesi mümkün olmayan kömür karası hüzünlü anılarından sonsuz kadar uzaktaki başlangıca, küf kokan yaşlı sinema salonlarından Oğuz Atay’ın daha önce geçtiği ve hâlâ ayak izlerini taşıyan istasyona götürüyor.

- Reklam -

Nereden geldiği fark edilemeyen bir müziğin eşliğinde on yedi öyküde toplumsal kırılma noktalarının hayatlarımıza etkisini, ilk aşkımızı, sokak aralarını, vardiya düdüklerini, yıkılan hayalleri ve “yine” de umudu anlatıyor. Aniden yükselen “Debout! les damnés de la terre…” başka marşlar ve başka şarkılarla çoğalıyor, çoğalıyor…

Editörlüğünü Ayla Duru Karadağ’ın yaptığı Özgürlük Şarkısı‘nı fiziksel ve sanal mağazalardan temin edebilirsiniz. Keyifli okumalar.

Mustafa İzmirli

1986 Kırcaali doğumluyum. Kırcaali, İzmir, Ankara ve Bolu gibi bir yol haritam oldu. Bu yolculukta Veteriner Hekim oldum ve çalışmaya başladım. Evlendim ve şeker mi şeker kızım dünyaya geldi. Aynı zamanda bilimkurgu ve fantastik eserler arasında bitmek tükenmek bilmeyen bir yolculuğum var. Çok sevdiğim eşim ve biricik kızım Asu ile günümü gün ederken edebiyatın gel-git etkisiyle kendimi Kayıp Rıhtım'da buldum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

kader tasi ust

Yeni Bir Yerli Fantastik: Kader Taşı

kimdir bu mitat karaman

Doğu Yücel’den Yeni Roman: Kimdir Bu Mitat Karaman?