in

Paolo Bacigalupi’den Karanlık ve Susuz Yarınlara Dair Yeni Bir Roman: “Suda Bıçak İzleri”

Paolo Bacigalupi’nin yeni romanı Suda Bıçak İzleri sürükleyici olay örgüsüyle okurlarını büyülemek ve aynı zamanda da yarına dair tehlike çanlarını sayfalara taşıyarak kuraklığa dikkat çekmek için raflardaki yerini aldı.

Suda Bıçak İzleri - Paolo Bacigalupi
- Reklam -
- Reklam -

Sert kitapların yazarı Paolo Bacigalupi, uzun yıllar sonra Türkçeye Suda Bıçak İzleri ile geri döndü! Hem de ne dönüş!

İnsanlığın umursamazlığı ve hoyratlığı yüzünden pek de parlak yaklaşmayan geleceği okurunun suratına tokat gibi çarpmayı başarırken yarattığı olay örgüleriyle de aklımızı başımızdan alan bol ödüllü Amerikalı yazar Paolo Bacigalupi, yepyeni bir romanla sahalara geri dönüyor: Suda Bıçak İzleri.
Kitaba aslında aşinayız. Çünkü kendisini 2016 Locus ÖdülleriEn İyi Bilimkurgu Romanı adayı ve 2015 Goodreads Okur ÖdülleriBilimkurgu dalı adaylıklarında geçen sene ve bu sene görmüştük.

Daha önce de detaylı olarak incelediğimiz ve hayran kaldığımız ilk romanı Kurma Kız‘da yarınlarımız üzerindeki kara bulutlar ve yaşadığımız dünyaya nasıl baktığımız konusunu ele alarak okurlarını hem sarsan, hem de uçsuz bucaksız bir maceranın içine çeken başarılı yazar, yeni kitabında bu sefer de bir başka çevre felaketi senaryosu olan, su kıtlığı probleminden yola çıkıyor. Yozlaşmış yöneticiler, tehlikeli şehirler ve mahrumiyet manzaralarıyla dolu gerçekçi bir geleceğin öyküsünü anlatıyor.

- Reklam -

Kurma Kız’la 2009 yılında Hugo En İyi Roman Ödülüne,2010 yılında da Nebula En İyi Roman ÖdülüLocus En İyi Roman Ödülü ve John W Campbell Ödülü‘ne layık görülen Bacigalupi’nin yeni kitabının tanıtım bülteni ise şu şekilde:

Suda Bıçak İzleri – Paolo Bacigalupi | Arka Kapak Yazısı

Gelecekte su, petrolden daha pahalıya satılacak
Gelecekte su, altından daha değerli olacak
Gelecekte suya sahip olmak için insanoğlu savaşmayı bile göze alacak

Dünyanın ekolojik dengesini giderek bozan küresel ısınmanın zararları önlenemez boyutlara ulaşıp verimli araziler tamamen kuruduğunda, ortaya çıkacak sorunları tahmin etmek hiç de zor değil.

- Reklam -

Amerikalı yazar Paolo Bacigalupi’nin distopik eseri de insanoğlunu bekleyen bu küresel tehlikeyi konu ediniyor. Colorado Nehri’ndeki suyun gün geçtikçe azalmasıyla baş gösteren çatışmaların ve düşmanca politikaların ekseninde gelişen Suda Bıçak İzleri, yakın gelecekte bölgesel olmaktan çıkıp dünyanın genelini kuşatacak kuraklık sorununu gerçekçi boyutlarıyla ele alması açısından oldukça çarpıcı ve dikkate değer bir roman.

Martı Yayınları‘ndan çıkan bu gerçekçi ve bu yüzden de rahatsız edici kitabın çevirisi ise Ömer Mülazım imzası taşıyor. Bacigalupi‘nin ikinci romanının da, ilki gibi ödüllere doymasını umuyoruz.

Beyza Taşdelen

1996 yılının Ekim ayında İstanbul’da doğdum. Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde başladığım eğitim hayatımı Galatasaray üniversitesi Karşılaştırmalı Dilbilim bölümünde sürdürmekteyim. Fantastikle Harry Potter sayesinde tanışıp, okuma sevgisi kazanmış çocuklardanım. Aktif olarak Kayıp Rıhtım’da yer almaya ve irili ufaklı yazılar yazmaya devam ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

biz gayet iyiyiz hk

Haftanın Kitabı #55 – Biz Gayet İyiyiz

bakemono no ko

Anime Gösterimlerinde Sıradaki Film: “Bakemono no Ko”