in

Paul Tremblay’in “Kafamdaki Hayaletler”i Geliyor

Yayın dünyasına henüz yeni katılan Numen Yayıncılık, korku-gerilim yazarı Paul Tremblay‘i, “Kafamdaki Hayaletler” romanıyla ilk kez Türkçeye kazandırıyor.

kafamdaki hayaletler
- Reklam -
- Reklam -

Geçen yılki Bram Stoker Ödülleri’nde “Romanda Üstün Başarı” ödülüne de layık görülen kitap yalnızca korkuyu değil; iyilik, kötülük ve insan olmanın dayanılmaz ağırlığı üzerine eleştirel bir bakış açısı deneyimlemek isteyen tüm okurlara hitap ediyor.

Konu kısaca şöyle:

Çaresizlik midir korkuyu bu denli güçlü kılan, yoksa en büyük çaresizliklerin ilk kıvılcımı bir anlık korkuyla mı çakılır hep?

- Reklam -

Baba John Barrett’in işten çıkarılmasıyla başlayan bir çaresizliğin rüzgarıyla karanlığa savrulan Barrett ailesi, büyük kızları Marjorie Barrett’ın akut şizofreni belirtileri göstermesiyle birlikte korku dolu bir deneyin zoraki denekleri haline gelir.

Çaresizliği korkuyla birleşen John Barrett korkusunu sıkı sıkıya sarıldığı Tanrı’sıyla bertaraf etmeye çalışırken, çaresizliğine son vermek için popüler kültürle işbirliği yaparak Barrett ailesinin Şeytan ile mücadelesini bir televizyon programına dönüştürür.

- Reklam -

Marjorie’nin içinde gerçekten bir Şeytan var mı, yoksa Şeytan onu izleyenlerin içinde mi?
Stephen King‘in kitap hakkındaki görüşü ise şu şekilde:
“Korkuyu iliklerime kadar hissettim -ki beni korkutmak zordur.”
Kafamdaki Hayaletler’in 2018 yılında, Robert Downey Jr.’ın yapımcılığında sinemaya uyarlanacağı da gelen bilgiler arasıda. Yayınevinden yapılan açıklamada ise, yazar Paul Tremblay’in son kitabı “Disappearance at Devil’s Rock”ın da telif haklarının satın alındığı ve kısa süre sonra basılacağı söylenyor.

Yayına hazırlığını Nilay Kocasu‘nun yaptığı kitabın kapak tasarımı ise Oğuz Mazlum üstleniyor. Kısa süre sonra raflardaki yerini alacak olan eser korku&gerilim okurlarının ilgisini bekliyor.

Bahri Doğukan Şahin

1995, Erzurum. Küçük yaşlarımdan itibaren fantastik şeylere merakım vardı. Bunun önünü açan ve bugünkü ben olmamı sağlayan Pokemon, Digimon, Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi gibi serilere minnettarım. Zamanla bu ilgi bilimkurguya kaydı. Sinemaya ve sürpriz yumurtalara olan ilgim de azımsanmayacak boyutta. Şu sıralar amatör haberci ruhumu profesyonel boyuta taşımak uğruna çabalıyor, Kayıp Rıhtım ve Bilimkurgu Kulübü gibi platformlarda yazmaya devam ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2020 World Fantasy Awards

2016 World Fantasy Award Adayları Belli Oldu

orihinal sin

Original Sin: İzleyici’nin Katili Kim?